Linux rendszergazda alapismeretek

Linux shell-script használata kezdőknek

Linux shell-script használata kezdőknek

A Linux shell-script használata kezdőknek képzésen megismerkedsz a shell (bash) script alapjaival és a gyakorlott Linux rendszergazda tapasztalataira épülő ötleteket kapsz a munkád egyszerűsítésére.

Linux rendszergazda alapismeretek: csomagkezelés

Linux rendszergazda alapismeretek: csomagkezelés

A gyakorlati képzésen elsajátítod a Debian- (apt, dpkg), RedHat- (dnf, rpm), SuSE- (zypper, rpm) és Alpine- (apk) Linux disztribúciók csomagkezelésének alapjait, hogy könnyedén tudj szoftvert telepíteni, frissíteni, eltávolítani és alapvető információkat lekérni.

Linux rendszergazda alapismeretek - diszkek, RAID és LVM

Linux rendszergazda alapismeretek: diszkek, RAID és LVM

A Linux rendszergazda alapismeretek sorozat ezen részében a diszkek és fájlrendszerek kezelésével foglalkozunk. Megtanulod, hogyan biztosítsd a rendszered megbízható működését és bővíthetőségét a Linux beépített RAID és logikai-kötetkezelő (LVM) rendszerének segítségével.

Linux rendszergazda gyorstalpaló

Linux rendszergazda gyorstalpaló II.

A képzés segítségével képbe kerülsz a Linux szerver működésének alapjaival. A “gyorstalpaló” áttekintést ad minden fontos elemről, hogy tudd milyen esetben mihez nyúlj, minek nézz utána.

Linux rendszergazda gyorstalpaló

Linux rendszergazda gyorstalpaló I.

A képzésből a Linux rendszergazda tudásának esszenciáját sajátítod el. A Linux alapvető működésétől a legelemibb parancsokon át a mindennapi munka során előkerülő alkalmazások használatának alapjáig mindent, amit ma fontos, hogy ismerj, ha Linux rendszerhez szeretnél nyúlni.