Linux rendszergazda alapismeretek tanfolyam
  • Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

Mindegy milyen területen dolgozol, vannak alapvető Linux ismeretek, amik nélkül nehéz boldogulni. A Linux egyszerűen ott van mindenhol. Lehetsz devopsos, etikus hacker, hálózatos vagy hagyományos linux rendszergazda: a Linux ismerete mindenhol hasznodra válik.

A Linux rendszergazda tanfolyamon ebben kapsz segítséget. A tanfolyam neked szól, ha csak most kezdesz ismerkedni ezzel a világgal vagy már használod a Linuxot, de nem biztosak az alapjaid.

A hétköznapok során persze mindenki felszedi a legszükségesebb tudást, de maradhatnak kisebb-nagyobb lyukak, amiket érdemes befoltozni. Érdemes, mert ezen hétköznapi praktikák ismerete hatékonyabbá, könnyebbé teszik a munkát.

Az oktató 1994. óta dolgozik napi szinten Linuxszal és ezalatt elég sokat “felszedett” magamra, nem beszélve az elmúlt 29 éves Linux pályafutása alatt jött változásokról (megszámolni sem lehet mennyi volt), amikor dolgokat újra kellett tanulni, át kellett értelmezni.

A Linux rendszergazda gyorstalpaló tanfolyamba ennek a tudásnak az esszenciáját gyűjtöttük össze. A Linux alapvető működésétől a legelemibb parancsokon át a mindennapi munka során előkerülő alkalmazások használatának alapjáig elsajátítasz mindent, amit ma fontos, hogy ismerj, ha Linux rendszerhez szeretnél nyúlni.

A tanfolyamon gyakorlati példákon keresztül ismered meg a Linux alapvető működését és a parancsok használatát. A valós életből vett feladatok megoldását és az azokhoz szükséges parancsok, paraméterek, opciók használatát sajátítod el. A tanultak segítségével képbe kerülsz a Linux alapjaival, tudod hová kell nyúlj egy-egy feladat megoldásához.

Érthető magyarázok alapvető parancssori használathoz.

Rated 5,0 out of 5

Elinduláshoz kötelező.

Avatar for Richard Árva
Richard Árva
2023-07-09

Nekem nagyon tetszett, és ajánlani tudom másoknak is akik most indulnak el a Linux adminisztrációban.

Rated 5,0 out of 5

Az tetszett a legjobban, hogy valójában nem veszik el a részletekben, hanem mindenből épp annyit ad, hogy felkeltse a tanuló érdeklődését.

Avatar for Szuchanszky Szilard
Szuchanszky Szilard
2022-12-24

Linux rendszergazda alapismeretek tanfolyam

74.900 Ft

Korlátlan hozzáférés a videókhoz és jegyzethez egyszeri díjért

Linux rendszergazda alapismeretek tanfolyam

62
tanuló
9
fejezet
24
tananyag
5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 csillag az 5-ből (2 értékelés alapján)
Czakó Krisztián Czakó Krisztián
Tanmenetek: , ,