Linux tűzfal készítés: nftables

A Linux régóta kiváló eszköz ha egyszerűen és gyorsan szeretnél tűzfalat készíteni. Az iptables felett azonban eljárt az idő. Számos olyan tervezési hiányossága van, ami nehézkessé, lassúvá teszi. A mai internet forgalom hatékony szűréséhez több kell. Ezért érkezett az NfTables rendszer, mely ezt megoldja. Az NfTables kezelése azonban teljes mértékben eltér az iptables-től. A jobb működéshez teljesen újragondolták azt.

A képzésen megismerkedsz az NfTables használatával egy egyszerű tűzfal elkészítésén keresztül. Első körben megtanulod megvédeni a szerveredet / munkaállomásodat, második körben a hálózatot védő tűzfal elkészítésével ismerkedsz meg. A gyakorlat közben mindenhez részletes magyarázatot kapsz, kiemelve a korábbi iptables működéséhez képesti különbségeket.

Akár ismered a régi NetFilter / iptables rendszert akár nem, ez a képzés elengedhetetlen az új Linux rendszerekkel való munkád során. A tanultakat egyaránt hasznosítani tudod egy-egy szerver védelmi beállításához és egy teljes hálózat védelméhez is.

A 100% gyakorlati képzésen az oktató képernyőjén látod a tűzfal kialakításának lépéseit: az első, parancssorból létrehozott szabálytól a komplex nftables.conf fájl elkészítéséig. Minden lépéshez részletes magyarázatot kapsz, hogy értsd az NfTables működését. A képzés elvégzésével te magad is el tudod készíteni a saját rendszeredre szabott tűzfalat.

Oktató

Czakó Krisztián Czakó Krisztián Oktató

Linux és DevOps oktató, a DevOps Akadémia alapítója.

What Others Have Said


Iratkozz be!

Önállóan – 3 hónapra

7.990 Ft
3 hónap hozzáférés

Önállóan – korlátlan időre

14.990 Ft

Tematika

Iratkozz be!

Önállóan – 3 hónapra

7.990 Ft
3 hónap hozzáférés

Önállóan – korlátlan időre

14.990 Ft

Bejelentkezés

Regisztráció

Please check the reCAPTCHA to verify you are not a robot.
Gratulálok! Sikeresen regisztráltál.
Sajnálom, de nem tudlak regisztrálni. Helyesek a megadott adatok?

Kapcsolódó letöltések

Scroll to Top