Gyakran ismételt kérdések

Hol találom a díjbekérőt / pro-forma számlát? Mikor kapok rendes / hiteles / eredeti számlát?

A rendelésed minden adatát emailben megkapod a rendelés leadásakor azonnal. Ezen felül a "fiókom" alatt a "rendelések" menüben is megtalálod.

Az email tartalmaz minden információt, ami a fizetéshez kell (mit vásároltál, mennyit kell fizetned, hová kell utalnod).

Számlát a fizetés beérkezését követően automatikusan kapsz a rendeléskor megadott névre és címre. A számlát PDF formában emailben küldjük, valamint megtalálod a fiókodban a rendelés mellett.

Papír alapú számlát nem áll módunkban küldeni. Amennyiben szükséges, a PDF fájlt nyomtasd ki és tedd be a könyvelésbe. A te nyomtatódból kijövő számla pont úgy néz ki, mint a mienkből. Már Magyarországon is évekkel ezelőtt megszűnt az "eredeti", "hiteles", "aláírt, lepecsételt" számla fogalma és szükségessége.

Át tudom írni az előfizetőnél a vevő nevét és címét?

Meglévő előfizetésnél a címet a fiókodban a címeknél tudod módosítani (pipáld be, hogy a meglévő előfizetésekre is érvényesüljön a változás!).

Az előfizető nevét (pl. eddig magányszemélyként fizetted, de a céged fizetné és kell a nevére szóló számla) az ügyfélszolgálat tudja neked módosítani. Írj és segítünk!

Meddig érvényes a kedvezményes tagsági díj?

Amennyiben egy tagságra kedvezményes áron fizettél elő, a kedvezmény a tagság teljes időtartamára érvényes.

A tagság bármely okból történő megszűnésével a kedvezmény is megszűnik. Új előfizetést minden esetben csak az aktuálisan elérhető ajánlatok alapján indíthatsz.

Mi lesz a régi tagságommal?

Nem kötelező váltani. A régi (devopsakademia.hu) oldalon indított tagságod ugyan ott, változatlan feltételekkel megmarad mindaddig, míg le nem mondod vagy fizetés hiányában meg nem szűnik.

A régi (devopsakademia.hu) oldalra az új képzések továbbra is felkerülnek. Semmilyen hátrányod nem származik abból, ha a meglévő tagságodat megtartod.

A régi oldalon új előfizetést nem tudsz indítani. Ha bármely okból megszűnik a meglévő, az új előfizetések közül tudsz választani.

Hol találom a régi oldalon megvásárolt képzéseimet?

A régi (devopsakademia.hu) oldalon megvásárolt képzéseidet változatlanul ugyan ott találod meg és tudod megnézni vagy letölteni. A megvásárolt videókat a vásárlástól számított 90 napon belül tudod letölteni. A 2018-ban vagy korábban vásárolt képzések legalább 2019. március 31-ig letölthetőek a vásárlás időpontjától függetlenül.

A régi vásárlások az új oldalra nem kerülnek át.

Hol találom / hol tudom letölteni a megvásárolt képzésem?

Tagsággal

 • Amennyiben valamelyik tagsági formával rendelkezel, az ahhoz tartozó képzésekbe egyesével tudsz beiratkozni.
 • Érdemes csak azokra, amiket valójában végzel.
 • A beiratkozás egy hónapig érvényes. Amennyiben ennél hosszabban végeznél egy képzést, bármikor újra be tudsz iratkozni, ha van érvényes tagságod.
 • Lejárt tagsággal nem férsz hozzá semelyik képzéshez.
 • Azokat a képzéseket, amiket épp végzel (beiratkoztál) a "Fiókom" alatt és a "Képzések" alatt is látható "Képzéseid" menüben találod meg.

Letöltés

 • Egyedileg vásárolt képzést a vásárlást követő 90 napon belül tudsz letölteni. A letöltéseket a "Fiókom" menü alatti "Letöltéseim" menüben találod összegyűjtve, valamint minden rendelésed adatlapján az ahhoz tartozó letöltéseket is megtalálod.
 • A tagsággal online tudod elvégezni a képzéseket. Videó letöltési lehetőség csak a "VIP" tagsággal van.
 • A jegyzet, konfigurációs fájlok és minden egyéb segédanyag, amit az oktató biztosít minden tag számára letölthető. Tagsággal a letöltés a képzés első tananyagának oldalán van. Egyedi vásárlásnál a videókkal egyben (egy zip fájlban minden) kapod meg ezt is.
Hol vannak a régi képzések?

Ez az oldal most indult. A régi (devopsakademia.hu) oldalon elérhető képzéseket folyamatosan hozzuk át. Érdemes rendszeresen visszanézned, mivel napról-napra egyre több érhető itt el.

Amint minden átkerült (várhatóan december közepére) kapsz értesítést, ha engedélyezted az oldalunkon azt.

A feltüntetett ár nettó vagy bruttó?

A weboldalunkon megjelenő árak minden esetben a ténylegesen fizetendő összeget mutatják.

Az ÁFA tartalom az EU előírások szerint attól függően változik, hogy a vevő mely országból vásárol, illetve magánszemély vagy cég.

 • Ha EU-s országból (pl. Magyarország) magánszemélyként vásárolsz, az összeg tartalmazza az ÁFÁ-t. Az ÁFA mértéke az országtól függ (pl. ha Magyarországról vásárolsz 27%).
 • Ha EU-s országból cégként vásárolsz és megadtad a közösségi adószámodat (kötelező) az összeg az EU szabályainak megfelelően nem tartalmaz ÁFÁ-t (fordított adózás). Kivétel ez alól az Egyesült Királyság: ott normál belföldi értékesítés szerint történik az ÁFA megállapítása.
 • Ha nem EU-s országból vásárolsz, az összeg semmilyen esetben nem tartalmaz ÁFÁ-t (ÁFA mentes értékesítés).
Mi kerül a számlára? Ki az eladó?

Eladó

 • Név: Linux Akademia Ltd.
 • Cím: Lytchett House, 13 Freeland Park, Wareham Road, Lytchett Matravers
 • Város: Poole
 • Régió: Dorset
 • Irányítószám: BH16 6FA
 • Ország: United Kingdom
 • EU VAT: GB283337294

A számla tartalma

 • A vevő neve és címe, valamint közösségi adószáma a fizetés során megadott adatokkal kerül kitöltésre.
 • Minden megvásárolt képzés vagy tagság tételesen kerül feltüntetésre.
 • Az értékesített szolgáltatás minden esetben "elektronikus", így a számla ÁFA tartalma az EU előrírásoknak megfelelően a vevő országa szerint kerül megállapításra (magyar vevő esetén ez a normál 27%-os ÁFA kulcs).
 • Amennyiben a vevő cég (B2B értékesítés), meg kell adnod a vásárláskor a közösségi adószámod (EU VAT ID). Ebben az esetben a számlának nem lesz ÁFA tartalma. A közösségi adószámot utólag az ügyfélszolgálatunk tudja rögzíteni vagy módosítani. Erre a vásárlást követő maximum 15 napon belül van lehetőség.
 • A fizetendő minden esetben a vásárláskor látható összeg függetlenül attól, hogy annak van-e ÁFA tartalma.
Hogyan tudom javítani a számlázási címem?

Amennyiben a számlázási címed megváltozott vagy hibésan került rögzítésre, azt a fiókodban a címeknél tudod módosítani.

A módosítás csak a jövőben leadott rendelésekre érvényes.

Amennyiben rendelkezel aktív előfizetéssel és az ott tárolt címet is szeretnéd módosítani, pipáld be a számlázási cím módosításánál ezt az opciót!

Amennyiben teljesített rendelés számláját szeretnéd módosítani, akkor kövesd a linket, amin a számlát találod. A weboldalon a "..." menüben találod a cím módosításának lehetőségét. Kiállított számlán az ország, a közösségi adószám és a vevő neve nem módosítható.

Amennyiben a közösségi adószámot szeretnéd módosítani vagy utólag megadni, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Hol találom a számlát?

Minden vásárlásról automatikusan készítünk számlát a vásárláskor megadott névre és címre, melyet a szintén ugyanott megadott email címre PDF formában elküldünk. Az email tartalmaz egy linket is, ahol az aktuális, korábbi és majd a későbbiekben kiállított számláidat is megtalálod.

A fentieken felül a számlát megtalálod a fiókodban az adott rendelelés adatlapján.

A számlán az eladó cég angol (Egyesült Királyság), így az EU-n belüli értékesítésnek számít. Amennyiben magánszemély vagy EU adószám nélküli szervezetként vásárolsz, az országod (tehát valószínűleg Magyarország) szerinti, azaz 27%-os ÁFÁ-t számítunk fel. Amennyiben a vásárláskor megadtad az EU VAT azonosítódat (közösségi adószámod), úgy nem lesz ÁFA tartalma a számlának.

Ha utólag kiderül, hogy kellett volna, de nem adtad meg, írd meg nekünk a rendelésed azonosítóját és a közösségi adószámodat! Ha az érvényes és egyezik a vevővel, akkor javítjuk a számlát.

A Linux Akadémia Ltd. közösségi adószáma: GB283337294

Sikertelen kártya terhelés után mi a teendő?

Amennyiben az előfizetési díjad kártyával fizeted és az automatikus terhelés bármi okoból sikertelen volt, kérlek ellenőrizd, hogy van-e elég fedezet a számládon! Más okok esetén a te bankod tud neked segíteni, mi nem látjuk az elutasítás okát, csak a tényét.

Amennyiben a fedezethiány volt a gond, nincs más teendőd, mint a megfelelő összeget a számlán biztosítani. A rendszerünk néhány naponta megpróbálja a terhelést újra. Ezt összesen három alkalommal teszi meg.

Amennyiben a fizetés a harmadik alkalommal sem sikerül, az előfizetésed megszűnik.

Kártyacsere után nem tudok kártyával fizetni

Amennyiben bármilyen okból új kártyával szeretnéd rendezni az előfizetést, azt a "Fiókom" menü alatt a "Fizetési módok" fülön tudod felvenni.

Ezt követően az első fizetést kézzel kell a díj esedékességekor végigcsinálnod, anélkül a rendszerünk (biztonsági okokból) nem tudja automatikusan terhelni a kártyádat. Ezt egyszer kell megtenned, utána működik az automatikus levonás.

Amennyiben az új kártyád száma azonos a régivel, a kártyaelfogadó rendszer (Stripe) azonos kártyának fogja tekinteni és nem rögzíti az új adatokat (pl. lejárat, biztonsági kód). Ilyenkor a következő lehetőséged marad: vagy teljesen más kártyával fizetsz vagy írsz nekünk, hogy teljesen töröljük a régit (ezt nem tudod megtenni, ha az van beállítva az előfizetés fizetési módjának). Harmadik lehetőség, hogy más fizetési módot (átutalás, PayPal) választasz.