Linux képzés
  • Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

A Linux rendszereknek alapvető felülete hagyományosan a parancssor, de mára már a Windows szerver is ezzel érkezik. Ha jól tudod használni, messze hatékonyabb bármilyen grafikus felületnél. A hangsúly itt azon van, hogy mennyire vagy otthon ebben a környezetben. Mennyire ismered a shell kényelmi szolgáltatásait, mennyire tudod finomhangolni, hogy ne egy kényelmetlen, fapados valami, hanem a munkádat segítő eszköz legyen.

A gyári bash shell is sok hasznos beállítást és képességet hoz, de létezik ennél jobb megoldás, mégpedig a ZSH. És itt sem érdemes megállnod annál, hogy lecseréled a parancssort ZSH-ra, ugyanis a gyári beállítás itt is messze van attól, amit el tudsz érni. Ezek nyilván nem érkeznek vele, mert eléggé egyéni az, amire szükséged lehet.

A képzésen megtanulod a ZSH finomhangolását: számos tippet és trükköt kapsz, amiből kiindulva teljesen testre tudod azt szabni. Olyan kiegészítőket ismersz meg, amik jelentősen segítik a munkádat. Ha korábbi képzéseken feltűnt, hogy a parancssorom nem a szokványos kinézetű, nem a megszokott módon “viselkedik”, akkor tudod miről lesz szó. Gondolok itt olyan apróságokra, mint a parancs gépelése közben automatikusan megjelenő lehetséges folytatás, a teljes képernyős keresés a korábbi parancsokban vagy épp a színek beállítása, hogy jobban lásd mi hol kezdődik és végződik. De még arra is képessé teszed a képzésen a shellt, hogy egy git könyvtárba belépve mutassa melyik repónak melyik ágán vagy. A képzésen nem csak a shell extráit és hangolását, hanem számos apróbb program használatát is megismered, amik gyorsabbá, hatékonyabbá teszik a munkádat.

A képzés anyaga kezdőként is jól használható és akkor is kapsz hasznos tippeket, ha már profi vagy a témában. A 24 éves mindennapi Linux tapasztalatomat szedtem össze neked, hogy te azonnal tudd használni, ne kelljen évek alatt gyűjtögetned ezeket.

A 100% gyakorlati képzésen az oktató megosztott képernyőjén követed a lépéseket. A beállítások alkalmazásával, a trükkök elsajátításával azonnal hatékonyabban, gyorsabban tudsz a parancssorban dolgozni.

A Linux parancssor hatékony használata – korlátlan

7.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Jegyzet

A Linux parancssor hatékony használata

17
tanuló
1
fejezet
2
tananyag
Czakó Krisztián Czakó Krisztián
Tanmenetek: , ,