Hogyan találsz jobb állást?

Azért, hogy erről nyíltan beszélgettünk biztosan haragudni fognak ránk páran. Lesz köztük munkáltató és alkalmazott is, bár utóbbi biztosan kevesebb. Kimondtunk olyanokat, amikről mindkét oldal (de főleg a munkáltatók) szeretnek hallgatni.

A helyzet ugyanis az, hogy informatikusként (legyen szó fejlesztőről vagy üzemeltetőről) jó állást találni könnyű. Elvileg. Ez az elv mégsem teljesül. Tudok gyatra fizetésért robotoló rendszergazdát és a megfelelő alkalmazottról álmodó cégről is. Hogyan lehet ekkora szakadék? Mit tud az, akiért kapkodnak és mit tehetsz, hogy te is közéjük tartozz?

Más szóval mik azok a területek, amihez ha értesz, biztosan megkeres több fejvadász és válogathatsz az ajánlatokból. Bár előtte érdemes a fejvadászok közül megtalálni azt, aki valóban segíteni akar, hogy neked is és a munkáltatónak is jó legyen az új kapcsolat. De erről már beszéljen egy profi fejvadász, aki pontosan tudja milyen problémák merülhetnek fel és mire kell figyelni, amikor informatikust közvetít egy céghez.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

·

Iratkozz fel a hírlevélre!
Subscription Form