Hogyan találsz jobb állást?

Azért, hogy erről nyíltan beszélgettünk biztosan haragudni fognak ránk páran. Lesz köztük munkáltató és alkalmazott is, bár utóbbi biztosan kevesebb. Kimondtunk olyanokat, amikről mindkét oldal (de főleg a munkáltatók) szeretnek hallgatni.

A helyzet ugyanis az, hogy informatikusként (legyen szó fejlesztőről vagy üzemeltetőről) jó állást találni könnyű. Elvileg. Ez az elv mégsem teljesül. Tudok gyatra fizetésért robotoló rendszergazdát és a megfelelő alkalmazottról álmodó cégről is. Hogyan lehet ekkora szakadék? Mit tud az, akiért kapkodnak és mit tehetsz, hogy te is közéjük tartozz?

Más szóval mik azok a területek, amihez ha értesz, biztosan megkeres több fejvadász és válogathatsz az ajánlatokból. Bár előtte érdemes a fejvadászok közül megtalálni azt, aki valóban segíteni akar, hogy neked is és a munkáltatónak is jó legyen az új kapcsolat. De erről már beszéljen egy profi fejvadász, aki pontosan tudja milyen problémák merülhetnek fel és mire kell figyelni, amikor informatikust közvetít egy céghez.

Leave a Comment

Szerző

Czakó Krisztián

Linux és DevOps oktató, a DevOps Akadémia alapítója.

Oszd meg!

Bejelentkezés

Iratkozz fel, hogy értesülj az újdonságokról!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top