Így neveld a projekt-menedzsered

Ha IT területen dolgozol, egészen biztosan volt dolgod projekt menedzserrel. Szerencsés esetben pozitív élményeid vannak, kevésbé szerencséseknek volt már más tapasztalata is. De hogyan néz ki ez a kapcsolat egy projekt menedzser nézőpontjából? Főleg akkor, ha az illető hölgy és szereti, érti az informatikát?

A DevOps klubban vendégem Oblath Eszter. Eszter kommunikációt tanult, de közben beleszeretett az informatikába is. Innen logikus út volt az IT projekt-menedzsment, ahol ezt a két tudását a legjobban tudja használni. Tanácsadóként dolgozik, vagyis a klasszikus projekt-menedzsment feladatokon túl a módszertanok kialakításában is segít az ügyfeleinek. Elsősorban közepes méretű cégeknek segít, de van tapasztalata nagyvállalati és állami-beszállítói területeken is. Dolgozott mobilalkalmazás-, webshop- és más webes alkalmazás fejlesztésén, de még dobozos termék integrációján is.

A beszélgetés célja, hogy kicsit közelebb hozzuk a projekt-menedzsert az informatikusokhoz, jobban értsük az ő gondolkodásukat. Biztosan beszélgetünk a jellemző helyzetekről (pl. fejlesztő tökéletest akar, rendszergazda elnyomva érzi magát), a projektháromszög harmadik, legkellemetlenebn pontjáról, vagyis az időkeretről, mit tanuljon meg a senior mérnök ha projekt-menedzser lesz, mennyire nehéz fiatal nőként az informatikában érvényesülni (avagy hogyan akarják baleknak nézni az embert), mikor elégedjünk meg az “elég jó” megoldással.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

·

Iratkozz fel a hírlevélre!
Subscription Form