Ha a hálózatod nem működik megbízhatóan, csinálhatsz bármilyen jó szervert, az használhatatlan lesz. Persze sokszor elintézhető a téma azzal, hogy veszel egy “jó” switch-et, valami routert és az megy. De mi van ha mégsem? Hol és hogyan állsz neki megkeresni a hibát. Hogyan nézed meg egy menedzselhető eszköz beállításait, vagy épp hogyan állítod be, ha többre van szükséged, mint a bekapcsolod és megy szintre?

A “Mit kezdjen a rendszergazda, ha eléraknak egy hálózati eszközt” képzésen megtanulod, hogyan nyúlj a komolyabb hálózati eszközökhöz, hogy azok megbízhatóan működjenek. Megtanulod a szükséges elméleti alapokat, így képben leszel mi, miért és hogyan működik, tudni fogod mikor mihez kell nyúljál. A menet közben bemutatott gyakorlati példák pedig segítenek az elmélet és a gyakorlat összekötésében. A gyakorlatnál előkerül egy-egy gyártó eszköze, de mindenhol figyelünk, hogy könnyen átültethető módon ismerd meg a lépéseket.

Aki futott már bele hálózati problémába tudja, hogy a “googlizás” itt sokszor eredménytelen. Az ott talált példák és ötletek ritkán hasznosíthatók az elméleti alapok nélkül, néha pedig egyenesen hajmeresztő ötleteket kapsz, amit jobb nem kipróbálni. És ezek simán kiszűrhetőek, ha az alapok rendben vannak a fejedben.

A képzésen a legelejétől indulunk: hogyan lépj be egy hálózati eszközre, legyen annak soros portja (és hogyan csinálj hozzá távoli elérést), telnet vagy ssh elérése. Ha már “bent vagy”, megismered a konfigurációs módokat, a felhasználó kezelést, az interface-ek beállítását (IP cím, stb.) és a tipikus hibákat, hogy te már ne kövesd el őket. Végül a kész konfiguráció mentésével ismerkedsz meg manuálisan és automatizálva.

Iratkozz be!

Mit kezdjen a rendszergazda, ha eléraknak egy hálózati eszközt? – napijegy

5.988 Ft
1 day hozzáférés

Mit kezdjen a rendszergazda, ha eléraknak egy hálózati eszközt? – korlátlan

11.988 Ft

Mit kezdjen a rendszergazda, ha eléraknak egy hálózati eszközt? – letöltés

17.988 Ft

2 új tanuló a hónapban

Oktató

Kósa Ádám

Kósa Ádám

Tanmenetek:,