PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe
  • Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

Sok webalkalmazás működik saját szerveren. Az esetek többségében ez egy fizikai hardvert jelent, ami nem skálázható. A ritkán előforduló nagyobb terhelésekhez méretezett hardver-környezetre pedig nincs keret. Így marad az egygépes környezet, nagyobb terheléskor jelentkező lassú működés és hosszabb leállások. Az éjszakába nyúló karbantartásokról és a legrosszabb pillanatokban csörgő telefonokról nem is beszélve…

A probléma egyik hatékony megoldása a publikus felhő használata. A felhőben nem a mi dolgunk a hardveres problémák kezelése és szabadon skálázhatjuk a rendszert az aktuális terhelés függvényében. Mindehhez kész, azonnal használható megoldásokat kapunk, így az üzembehelyezés és a karbantartás is egyszerűbb. És csak azért fizetünk, amit valóban használunk.

Tudom, hogy nem mindenki szereti az ilyen megoldásokat és nem is minden esetben ez az optimális. De érdemes tisztában lenni az összes lehetőség – így a felhős és a saját fizikai környezetek – előnyeivel, hátrányaival is.

Ebből a képzésből az Azure publikus felhőszolgáltatásának használatát ismered meg egy hagyományos környezetben működő PHP/MySQL alkalmazás felhőbe költöztetésén keresztül. A gyakorlati példában az Azure App Service és az AzureSQL for MySQL szolgáltatások használatával építjük fel a webalkalmazásunk futtatásához szükséges környezetet.

A képzésen végigvesszük a migrációhoz szükséges lépéseket, majd az Azure Portal webes felületén létrehozzuk a szükséges erőforrásokat, hogy eljussunk a nulláról a felhőben működő webalkalmazásig.

A folyamat során megismerkedsz az Azure Portal működésével, hierarchiai felépítésével és alapfogalmaival. Megtanulod az Azure Landing Zone üzembehelyezését Azure Blueprint segítségével. Képes leszel Azure App Service és AzureSQL for MySQL PaaS szolgáltatásokat telepíteni és konfigurálni, melyekkel modern alapokra helyezed földi környezetben futó webalkalmazásodat.

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe

Érdekes ízelítő volt az Azure cloud szolgáltatásáról.

Rated 5,0 out of 5

Tömör és tömény bemutató az Azure felhőszolgáltatásba való költözésről. Minden részletre nem terjedhetett ki az idő korlátja miatt, de kedvcsinálónak tökéletes.

Avatar for molnar.sandor
molnar.sandor
2022-04-26

Jól felépített ismertető

Rated 5,0 out of 5

Hasznos és sok részletre kitér az előadó.

Avatar for Krisztián Virágh
Krisztián Virágh
2022-04-26

Ezen az egyszerű példán keresztül láthattuk, hogyan működik az Azure ezen része.

Rated 4,0 out of 5

Akapott ismeretek hasznosak voltak a számomra. Olyan ami nem tetszett olyan nem volt. Talán Patrik még nem a legrutinosabb előadó, de nem éreztem, hogy ne lenne felkészült. Talán izgult egy kicsit.

Avatar for Szojka Miklós
Szojka Miklós
2022-04-26

Nagyon sok hasznos, gyakorlati megoldást kapunk.

Rated 5,0 out of 5

Számomra kevésbé ismert terület volt. Még sokat kell tanulnom, hogy otthonosan mozogjak a “felhőben”.

Avatar for gyulavin
gyulavin
2022-04-26

Felkészült oktató, hatékony lényegretörő anyag

Rated 4,0 out of 5

Azure környezet megismerése a fő cél számomra mert közeljövőben ezzel fogok legtöbbet találkozni munkám során, ebben sok segítséget nyújt ez a bemutató, még sok ilyet szeretnék látni

Avatar for Nyúl Tamás
Nyúl Tamás
2022-04-26

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe – korlátlan

9.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Jegyzet

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe – letöltés

14.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Letölthető videó
  • Jegyzet

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe

18
tanuló
1
fejezet
4
tananyag
4,5
Rated 4,5 out of 5
4,5 csillag az 5-ből (25 értékelés alapján)
Sétáló Patrik Sétáló Patrik
Tanmenetek: ,