Sok webalkalmazás működik saját szerveren. Az esetek többségében ez egy fizikai hardvert jelent, ami nem skálázható. A ritkán előforduló nagyobb terhelésekhez méretezett hardver-környezetre pedig nincs keret. Így marad az egygépes környezet, nagyobb terheléskor jelentkező lassú működés és hosszabb leállások. Az éjszakába nyúló karbantartásokról és a legrosszabb pillanatokban csörgő telefonokról nem is beszélve...

A probléma egyik hatékony megoldása a publikus felhő használata. A felhőben nem a mi dolgunk a hardveres problémák kezelése és szabadon skálázhatjuk a rendszert az aktuális terhelés függvényében. Mindehhez kész, azonnal használható megoldásokat kapunk, így az üzembehelyezés és a karbantartás is egyszerűbb. És csak azért fizetünk, amit valóban használunk.

Tudom, hogy nem mindenki szereti az ilyen megoldásokat és nem is minden esetben ez az optimális. De érdemes tisztában lenni az összes lehetőség - így a felhős és a saját fizikai környezetek - előnyeivel, hátrányaival is.

Ebből a képzésből az Azure publikus felhőszolgáltatásának használatát ismered meg egy hagyományos környezetben működő PHP/MySQL alkalmazás felhőbe költöztetésén keresztül. A gyakorlati példában az Azure App Service és az AzureSQL for MySQL szolgáltatások használatával építjük fel a webalkalmazásunk futtatásához szükséges környezetet.

A képzésen végigvesszük a migrációhoz szükséges lépéseket, majd az Azure Portal webes felületén létrehozzuk a szükséges erőforrásokat, hogy eljussunk a nulláról a felhőben működő webalkalmazásig.

A folyamat során megismerkedsz az Azure Portal működésével, hierarchiai felépítésével és alapfogalmaival. Megtanulod az Azure Landing Zone üzembehelyezését Azure Blueprint segítségével. Képes leszel Azure App Service és AzureSQL for MySQL PaaS szolgáltatásokat telepíteni és konfigurálni, melyekkel modern alapokra helyezed földi környezetben futó webalkalmazásodat.

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe

Iratkozz be!

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe – korlátlan

11.988 Ft

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe – letöltés

17.988 Ft

Jó volt: tisztán érthető és dinamikus.

Rated 5 out of 5

Minden nagyon tetszett, összeszedett volt és minden a megfelelő arányban volt jelen.

Avatar for Takács Bálint
Takács Bálint
2022-04-26

Patrik még nem annyira profi előadó, belejön.

Rated 5 out of 5

Végre megint felhő, azure-t nem ismerem , itt se volt arányaiban sok szó erről, alapozónak jó volt.

Avatar for Vastag László
Vastag László
2022-04-26

Érdemes megnézni ezt a kis összefoglalást ha meg szeretnél ismerkedni az Azure-al.

Rated 4 out of 5

Eddig nem használtam Azure-t és nem is ismertem, hogy mennek benne a dolgok. Ezért kíváncsi voltam arra, hogyan is épülnek fel benne a dolgok. Erre ez a képzés teljesen jó volt, ismerkedés az Azure-al.

Avatar for Deák Péter
Deák Péter
2022-04-26

Jó bepillantást adott a területre

Rated 3 out of 5

Jó bepillantást adott a területre, ám több helyen nem volt eléggé követhető. Az előadó adottnak vett olyan ismereteket, amelyek nem feltétlenül vannak meg a hallgatóknak

Avatar for Kaczmarek Edvárd
Kaczmarek Edvárd
2022-04-26

Te is meg tudod csinálni, ha megnézed ezt a képzést

Rated 5 out of 5

Jó volt az elején az elméleti alapozás, még soha nem foglalkoztam előtte Azure-ral.

A felvétel alapján meg tudnék csinálni egy hasonlót – remélem 🙂

Avatar for Leszkó Imre
Leszkó Imre
2022-04-26
4,5
Rated 4.5 out of 5
4.5 csillag az 5-ből (25 értékelés alapján)
13 új tanuló a hónapban

Oktató

Sétáló Patrik

Sétáló Patrik

Tanmenetek:,