PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe
  • Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

Sok webalkalmazás működik saját szerveren. Az esetek többségében ez egy fizikai hardvert jelent, ami nem skálázható. A ritkán előforduló nagyobb terhelésekhez méretezett hardver-környezetre pedig nincs keret. Így marad az egygépes környezet, nagyobb terheléskor jelentkező lassú működés és hosszabb leállások. Az éjszakába nyúló karbantartásokról és a legrosszabb pillanatokban csörgő telefonokról nem is beszélve…

A probléma egyik hatékony megoldása a publikus felhő használata. A felhőben nem a mi dolgunk a hardveres problémák kezelése és szabadon skálázhatjuk a rendszert az aktuális terhelés függvényében. Mindehhez kész, azonnal használható megoldásokat kapunk, így az üzembehelyezés és a karbantartás is egyszerűbb. És csak azért fizetünk, amit valóban használunk.

Tudom, hogy nem mindenki szereti az ilyen megoldásokat és nem is minden esetben ez az optimális. De érdemes tisztában lenni az összes lehetőség – így a felhős és a saját fizikai környezetek – előnyeivel, hátrányaival is.

Ebből a képzésből az Azure publikus felhőszolgáltatásának használatát ismered meg egy hagyományos környezetben működő PHP/MySQL alkalmazás felhőbe költöztetésén keresztül. A gyakorlati példában az Azure App Service és az AzureSQL for MySQL szolgáltatások használatával építjük fel a webalkalmazásunk futtatásához szükséges környezetet.

A képzésen végigvesszük a migrációhoz szükséges lépéseket, majd az Azure Portal webes felületén létrehozzuk a szükséges erőforrásokat, hogy eljussunk a nulláról a felhőben működő webalkalmazásig.

A folyamat során megismerkedsz az Azure Portal működésével, hierarchiai felépítésével és alapfogalmaival. Megtanulod az Azure Landing Zone üzembehelyezését Azure Blueprint segítségével. Képes leszel Azure App Service és AzureSQL for MySQL PaaS szolgáltatásokat telepíteni és konfigurálni, melyekkel modern alapokra helyezed földi környezetben futó webalkalmazásodat.

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe

Egyelőre érdeklődés szintjén érkeztem, amit láőttam tetszett

Hasznos áttekintés volt a működésről.

Avatar for Maczák György
Maczák György
2022-05-03

felhősödni jó (lenne)

sosem voltak szimpatikusak a mikro cég “megoldásai” és most sem lettem rajongó, de azért jó tudni/látni, hogy milyen lehetőségek vannak a különböző cégeknél 8)

Avatar for Nagy Tibor
Nagy Tibor
2022-04-29

Azure kezdésnek jó

Számomra az Azure elég ismeretlen fogalom volt eddig most már kaptam egy kis betekintőt.

Avatar for Andor AM
Andor AM
2022-04-28

Azure rendszerrel való ismerkedéshez jó alapozó tanfolyam.

Az alapok bemutatása tökéletes volt, viszont bizonyos funkciókhoz már nem árt némi szakmai ismeret.

Avatar for Csíkos Balázs
Csíkos Balázs
2022-04-28

Érdemes, mert ismereteket ad.

Szokatlan volt az új(?) előadó. :) De ez nem gond. A téma is érdekes volt. Nekem hektikus volt az előadás mélysége. Jó volt az elején a fogalmi alapozás. Ugyanakkor később bizonyos felmerülő fogalmakon mintha átugrottunk volna. Vagy nem figyelem eléggé. :)

Avatar for Homoródi Frigyes
Homoródi Frigyes
2022-04-27

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe – korlátlan

9.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Jegyzet

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe – letöltés

14.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Letölthető videó
  • Jegyzet

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe

21
tanuló
1
fejezet
4
tananyag
4,5
4,5 csillag az 5-ből (25 értékelés alapján)
Sétáló Patrik Sétáló Patrik
Tanmenetek: ,