PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe
  • Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

Sok webalkalmazás működik saját szerveren. Az esetek többségében ez egy fizikai hardvert jelent, ami nem skálázható. A ritkán előforduló nagyobb terhelésekhez méretezett hardver-környezetre pedig nincs keret. Így marad az egygépes környezet, nagyobb terheléskor jelentkező lassú működés és hosszabb leállások. Az éjszakába nyúló karbantartásokról és a legrosszabb pillanatokban csörgő telefonokról nem is beszélve…

A probléma egyik hatékony megoldása a publikus felhő használata. A felhőben nem a mi dolgunk a hardveres problémák kezelése és szabadon skálázhatjuk a rendszert az aktuális terhelés függvényében. Mindehhez kész, azonnal használható megoldásokat kapunk, így az üzembehelyezés és a karbantartás is egyszerűbb. És csak azért fizetünk, amit valóban használunk.

Tudom, hogy nem mindenki szereti az ilyen megoldásokat és nem is minden esetben ez az optimális. De érdemes tisztában lenni az összes lehetőség – így a felhős és a saját fizikai környezetek – előnyeivel, hátrányaival is.

Ebből a képzésből az Azure publikus felhőszolgáltatásának használatát ismered meg egy hagyományos környezetben működő PHP/MySQL alkalmazás felhőbe költöztetésén keresztül. A gyakorlati példában az Azure App Service és az AzureSQL for MySQL szolgáltatások használatával építjük fel a webalkalmazásunk futtatásához szükséges környezetet.

A képzésen végigvesszük a migrációhoz szükséges lépéseket, majd az Azure Portal webes felületén létrehozzuk a szükséges erőforrásokat, hogy eljussunk a nulláról a felhőben működő webalkalmazásig.

A folyamat során megismerkedsz az Azure Portal működésével, hierarchiai felépítésével és alapfogalmaival. Megtanulod az Azure Landing Zone üzembehelyezését Azure Blueprint segítségével. Képes leszel Azure App Service és AzureSQL for MySQL PaaS szolgáltatásokat telepíteni és konfigurálni, melyekkel modern alapokra helyezed földi környezetben futó webalkalmazásodat.

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe

Profi volt az előadás! Köszönöm!

Profi volt az előadás! Köszönöm!

Avatar for toth.gyula
toth.gyula
2022-04-26

A tervezett, meghirdetett tartalom maradéktalanul bemutatásra került

A bemutatott folyamat követhető volt. Az előadás kerete nem tette lehetővé, hogy minden paraméter, mozdulat teljeskörűen magyarázatra kerüljön.

Avatar for Kardos István
Kardos István
2022-04-26

Tömör, érthető, összeszedett.

Jól mutatja be az Azure alap funkcióit, kezdőknek kifejezetten ajánlott.

Avatar for swatburn
swatburn
2022-04-26

Konkrét, jó bemutató volt

Hasznos volt, gyakorlatias, jó példán keresztüli bemutatás.

Avatar for Kupeczki Richárd
Kupeczki Richárd
2022-04-26

Hasznos információk voltak

Teljesen jó volt, eltekintve attól, hogy ez PHP+Mysql specifikus volt, de csak amiatt, mert engem picit jobban érdekelne egy .NET specifikus alkalmazással való használat, de ez csak részlet kérdés.

Avatar for Zsolt
Zsolt
2022-04-26

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe – korlátlan

9.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Jegyzet

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe – letöltés

14.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Letölthető videó
  • Jegyzet

PHP/MySQL webalkalmazás költöztetése Azure felhőbe

21
tanuló
1
fejezet
4
tananyag
4,5
4,5 csillag az 5-ből (25 értékelés alapján)
Sétáló Patrik Sétáló Patrik
Tanmenetek: ,