Ahhoz, hogy elkezdj ismerkedni a Kubernetesszel szükséged van egy tesztkörnyezetre. A sok lehetőség közül célszerű olyat választani, ami a legjobban közelít egy éles rendszerhez, így a tanultakat könnyen tudod majd élesben alkalmazni.

Az egyik legjobb megoldás a Canonical (Ubuntu) által fejlesztett microk8s. Ez egy kis erőforrás igényű és teljes értékű Kubernetes változat, így használható saját gépen (még Raspberry Pi-n is) és éles környezetekben (on-premis és felhő) egyaránt. Egyszerű telepíteni, könnyű menedzselni és tud mindent, amit egy Kubernetesnek tudnia kell.

A gyakorlati képzésen a microk8s telepítését és az éles környezethez leginkább közelálló tesztkörnyezet kialakítását tanulod meg. Saját gépen üzemelő K8s cluster esetén a két legnehezebb feladat a DNS és az ACME (Let's Encrypt) kompatibilis tanúsítvány-kiadó létrehozása. Ezek megvalósítása on-premis (védett hálózatban üzemelő) cluster esetén is jól jön.

A folyamat során megismerkedsz a Kubernetes-világ eszközeinek használatával (kubectl, helm), a legfontosabb Kubernetes erőforrásokkal (pod, deployment, stb.), az Ingress használatával és a tanúsítványkezeléssel (cert-issuer).

A képzésen az oktató képernyőjén követed a gyakorlati lépéseket, melyhez részletes magyarázatot kapsz, hogy megértsd mi miért történik és te magad is el tudd azt végezni. A tanultak segítségével létre tudsz hozni a saját gépeden egy teszt Kubernetes rendszert, amiben elkezdheted kipróbálni az élesre szánt alkalmazásokat úgy, mint ahogy élőben is futna.

Iratkozz be!

Kubernetes kezdőknek: tesztkörnyezet létrehozása saját gépen – napijegy

5.988 Ft
1 day hozzáférés

Kubernetes kezdőknek: tesztkörnyezet létrehozása saját gépen – korlátlan

11.988 Ft

Kubernetes kezdőknek: tesztkörnyezet létrehozása saját gépen – letöltés

17.988 Ft

Már nem kérdés, hogy a K8S felé megy minden, így kötelező ráugrani akkor is, ha per pillanat ellennék nélküle.

Rated 5 out of 5

Tetszik ez a “felülről-lefelé” tanulás. Látom, hogy működik, azonnali eredményt ad, és a részletekkel ill. az egyes megoldások kifejtésével később foglalkozunk. A tanulás és próbálkozás közben úgyis belefutok olyan problémába, amikor bele kell túrni kicsit jobban valamelyik modulba mélyebben.

Avatar for Turnhauser László
Turnhauser László
2022-05-03

Mindig tanulok valamit...

Rated 5 out of 5

Teljesen 0 szinttel indultam. Szerintem is jobb egészben / működés közben megközelíteni a teljesen ismeretlen dolgokat.

Ahoz, hogy elinduljon a dolog bőven elég ennyi (A jegyzet, videó kell majd hozzá)

Avatar for Bulik András
Bulik András
2022-05-03

Tetszett, de minden bizonnyal nem figyeltem eléggé és nem volt világos a számomra az előadás végére, hogy mire is való valójában a kubernetes ( főleg azoknak, akik még nem foglalkoztak vele - konténerizáció ?)

Rated 3 out of 5

Tetszett, de minden bizonnyal nem figyeltem eléggé és nem volt világos a számomra az előadás végére, hogy mire is való valójában a kubernetes ( főleg azoknak, akik még nem foglalkoztak vele – konténerizáció ?)

Avatar for Medgyes Krisztián
Medgyes Krisztián
2022-05-03

Hatékony, lényegre törő.

Rated 5 out of 5

Minden elhangzott információ nagyon hasznos.

Avatar for Tomaschik Akos
Tomaschik Akos
2022-05-03

Kezdőknek alapozásnak jó - de tény, hogy tömény.

Rated 5 out of 5

Tanultam új dolgokat.

Avatar for Horváth Zsolt
Horváth Zsolt
2022-05-03
4,5
Rated 4.5 out of 5
4.5 csillag az 5-ből (24 értékelés alapján)
37 új tanuló a hónapban

Oktató

 Czakó Krisztián

Czakó Krisztián