Ahhoz, hogy elkezdj ismerkedni a Kubernetesszel szükséged van egy tesztkörnyezetre. A sok lehetőség közül célszerű olyat választani, ami a legjobban közelít egy éles rendszerhez, így a tanultakat könnyen tudod majd élesben alkalmazni.

Az egyik legjobb megoldás a Canonical (Ubuntu) által fejlesztett microk8s. Ez egy kis erőforrás igényű és teljes értékű Kubernetes változat, így használható saját gépen (még Raspberry Pi-n is) és éles környezetekben (on-premis és felhő) egyaránt. Egyszerű telepíteni, könnyű menedzselni és tud mindent, amit egy Kubernetesnek tudnia kell.

A gyakorlati képzésen a microk8s telepítését és az éles környezethez leginkább közelálló tesztkörnyezet kialakítását tanulod meg. Saját gépen üzemelő K8s cluster esetén a két legnehezebb feladat a DNS és az ACME (Let's Encrypt) kompatibilis tanúsítvány-kiadó létrehozása. Ezek megvalósítása on-premis (védett hálózatban üzemelő) cluster esetén is jól jön.

A folyamat során megismerkedsz a Kubernetes-világ eszközeinek használatával (kubectl, helm), a legfontosabb Kubernetes erőforrásokkal (pod, deployment, stb.), az Ingress használatával és a tanúsítványkezeléssel (cert-issuer).

A képzésen az oktató képernyőjén követed a gyakorlati lépéseket, melyhez részletes magyarázatot kapsz, hogy megértsd mi miért történik és te magad is el tudd azt végezni. A tanultak segítségével létre tudsz hozni a saját gépeden egy teszt Kubernetes rendszert, amiben elkezdheted kipróbálni az élesre szánt alkalmazásokat úgy, mint ahogy élőben is futna.

Iratkozz be!

Kubernetes kezdőknek: tesztkörnyezet létrehozása saját gépen – napijegy

5.988 Ft
1 day hozzáférés

Kubernetes kezdőknek: tesztkörnyezet létrehozása saját gépen – korlátlan

11.988 Ft

Kubernetes kezdőknek: tesztkörnyezet létrehozása saját gépen – letöltés

17.988 Ft

Hiánypótló

Rated 5 out of 5

Átfogó kép, használható. Jó ötlet a labor.

Avatar for Onofer László
Onofer László
2022-05-03

Informatív volt

Rated 4 out of 5

Amit vártam azt megkaptam tőle

Avatar for Kardos István
Kardos István
2022-05-03

Értékelhetetlen

Rated 1 out of 5

Mélységesen csalódott vagyok. Azért vásároltam meg ezt a képzést, mert szinte semmit nem tudok a Kubernetes-ről, nem ismerem az alapfogalmait sem. Azt sem tudom, mi fán terem a Helm. Végignézve ezt az előadást egy centivel sem vagyok előrébb. Nem tudom, hogy szerinted kik voltak a “célcsoportja” ennek a képzésnek, de hogy az abszolút kezdők nem, az biztos. Számomra ez értékelhetetlen volt, ablakon kidobott pénz 🙁

Avatar for Bába Tibor
Bába Tibor
2022-05-03

Nagyon jó bevezetés a Kubernetes-be gyakorlati példákkal.

Rated 5 out of 5

Jól érthető előadás, alapos magyarázat, részletes jegyzet.

Avatar for Kósa Barna
Kósa Barna
2022-05-03

Nekem tetszett

Rated 5 out of 5

Jó és adott új dolgokat a cert manager résznél

Avatar for Zoltán Sinkó Gábor
Zoltán Sinkó Gábor
2022-05-03
4,5
Rated 4.5 out of 5
4.5 csillag az 5-ből (24 értékelés alapján)
39 új tanuló a hónapban

Oktató

 Czakó Krisztián

Czakó Krisztián