Valóban redundáns internet kapcsolat kialakítása
  • Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

A redundáns kapcsolat nagyvállalati környezetben régen triviális, de kisvállalati kategóriában is bőven találsz a piacon erre alkalmas eszközt. De mi történik, ha ez az egy eszköz elromlik? Gyorsan beláthatod, hogy egy eszköz nem ad valódi redundanciát.

A valódi redundancia ott kezdődik, ha a routered hibáját is ki tudja védeni, a forgalmat át tudja venni a tartalék. De ettől kezdve további kérdések merülnek fel: Hogyan fog a két eszközöd kommunikálni egymással? Hogyan fognak a kliensek kitalálni az internetre? Hogyan lehet több átjárónak azonos IP címe és miért nem okoz ez problémát? Be kell avatkozni, vagy automatikus lesz az átterhelés? Tudod mindkét vonalat egyszerre használni, vagy az egyik kihasználatlanul fog ott heverni?

Ha már próbálkoztál ezzel különböző eszközökkel tudod, hogy vagy egy “fekete dobozt” kapsz, amivel nem tudod mit csinálj ha nem jól működik, vagy elsőre pilóta vizsgásnak tűnik a feladat. A képzésen érthetően, a gyakorlati lépéseket szem előtt tartva, de a szükséges elméletre is nagy hangsúlyt fektetve ismered meg a valóban működő megvalósítást. A megtanult lépéseket professzionális célhardveren vagy egy elfekvő linuxos gépen is tudod alkalmazni. A képzésen 13 éves tapasztalattal rendelkező profi hálózati szakembertől tanulod meg a valós hálózati redundancia elérését anélkül, hogy ehhez méregdrága nagyvállalati eszközökre kellene költened.

Megismered egy hálózati mérnök szemszögéből, hogyan tervezünk ilyen hálózatokat, milyen problémákra kell felkészülni, valamint egy laborban az első kábeltől az utolsó pingig a szemed előtt épül fel egy minta hálózat. A gyakorlati lépéseket megfigyelve, az elméleti magyarázatok segítségével megérted mi történik a háttérben, milyen protokollok hogyan biztosítanak hibatűrő internet-hozzáférést. A megszerzett ismereteket segítségével te magad is meg tudod valósítani a hálózatodban a redundanciát. Végül röviden áttekintést kapsz a kisvállalati és a professzionális / enterprise hálózatok megoldásai közötti különbségekről, hogy tudd mivel találkozol a hálózatok egy másik kategóriájában.

Csodálatos

Egészen más érzés úgy használni a HSRP -t, hogy tudom mi miért van. Eddig csak összeollózgattam, és csodálkoztam ha mégsem úgy működött, ahogy szerettem volna. Nagyban segítettél a megértésben, KÖSZNÖM ÁDÁM!!!

Avatar for Schwarcz Zoltán
Schwarcz Zoltán
2022-02-16

Valóban redundáns internet kapcsolat kialakítása – hetijegy

4.990 Ft

1 week hozzáférés
  • 1 hét hozzáférés minden tananyaghoz

Valóban redundáns internet kapcsolat kialakítása – korlátlan

14.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Jegyzet

Valóban redundáns internet kapcsolat kialakítása

38
tanuló
1
fejezet
2
tananyag
5,0
5,0 csillag az 5-ből (1 értékelés alapján)
Kósa Ádám Kósa Ádám
Tanmenetek: , , ,