A hálózati forgalom megfigyelése túl azon, hogy érzékeny téma, rendkívül izgalmas is, mert a hibakeresés alapja. Korábbi képzéseken csináltuk mi is, illetve a facebook csoportban is rendszeresen elhangzik, mint javaslat a hibakeresés során. A klasszikus ethernet hálózatokban nem is volt probléma a forgalom lehallgatása, de a mai switch-elt hálózatokban ez nem mindig triviális.

A képzésen az elméleti alapokkal kezdünk. Itt megtanulod miért és mikor lehet segítségedre egy forgalom lehallgatás, valamint azt, hogy milyen elvárásokkal indulhatsz neki a folyamatnak.

Egy wireshark vagy tcpdump sosem fogja nagy villogó felirattal jelezni, hogy merre van a hiba. Azt továbbra is neked kell megtalálnod. Ehhez elméleti tudásra van szükséged amelyet már huszonkét hálózatos képzés során el tudtál sajátítani. A mostani képzés gyakorlati részén, miután az elmélettel végeztünk, azt tanulod meg, hogy konkrétan hogyan kell a forgalmat lehallgatnod egy switchelt hálózatban, miben más, mint egy évekkel ezelőtti környezet, valamint megnézünk több különféle labort is több hálózati eszközzel.

A képzésen megtanulod felkonfigurálni a saját eszközeidet a forgalom lehallgatásához. A gyakorlat során Cisco switch-eket fogunk használni, de a tanultak más gyártó eszközein is használható tudást adnak - legfeljebb egy-két parancs más szintaxissal, de ugyanarra, ugyanúgy használható.

Az elmúlt hónapban 5 tanuló iratkozott be
Kósa Ádám

Kósa Ádám

0
Rated 0 out of 5
0 csillag az 5-ből (0 értékelés alapján)
  • Forgalom lehallgatása a hálózatban
    • Forgalom lehallgatása a hálózatban – 1.
    • Forgalom lehallgatása a hálózatban – 1. kérdések
    • Forgalom lehallgatása a hálózatban – 2.
    • Forgalom lehallgatása a hálózatban – 2. kérdések

Iratkozz be!

Forgalom lehallgatása a hálózatban – napijegy

2.388 Ft
1 day hozzáférés

Forgalom lehallgatása a hálózatban – korlátlan

11.988 Ft

Forgalom lehallgatása a hálózatban – letöltés

17.988 Ft

Még nincsenek értékelések. Legyél te az első, aki ír egyet!