A helyi hálózat (legyen akár irodai vagy otthoni) az, aminek a leginkább kellene követnie a legújabb trendeket. Elvégre teljesen saját hatáskörben van, olcsó is fejleszteni, könnyű igazodni az igényekhez és a legkevesebb adminisztratív vagy bürokratikus gond van vele. Vagy mégsem?

Ha arra gondolok, hogy a tíz, majd száz, végül gigabites kapcsolatra átállás mindenkinek olcsó, gyors és könnyű volt, nem tévedek sokat. De ugyanez már nem mondható el a 10 gigabites átállásról. Erre átállni gyakran jelent teljes infrastruktúra cserét, ami a kábelezéssel együtt komoly költség lehet.

Mi a teendő, ha ingyen akarom növelni a kapacitást a saját hálózatomon? Kivel kell együtt dolgoznom, hogyan kell megterveznem a bővítést, milyen hibákba várható, hogy belefutok és hogyan kell azokat kezelnem? Mi a teendő akkor, ha misztikus hibákat jelentenek a felhasználóim és hogyan magyarázzam meg a pénzügynek, hogy a pénz, amit hálózatfejlesztésre adott, miért nem eredményez egyes esetekben egy bit gyorsulást sem? És mikor van, amikor ez rendben van, mikor pedig amikor ezen lehet segíteni?

A két részes LAN fejlesztési képzés első alkalmán az etherchannel, LACP és PAgP témakörrel foglalkozol. Ha hálózatos vagy, érdemes benézned, megtanulod az alapokat. Laborban kipróbálunk mindent és elemezzük a látottakat. Ha szerveres vagy, érdemes benézned és megértened, mi történik a drót másik oldalán. Ki tudja, esetleg rájössz mit csinálsz rosszul évek óta.

Az elmúlt hónapban 1 tanuló iratkozott be
Kósa Ádám

Kósa Ádám

0
Rated 0 out of 5
0 csillag az 5-ből (0 értékelés alapján)

 • A belső hálózat sebességének növelése meglévő eszközökön
  • A belső hálózat sebességének növelése meglévő eszközökön 1.
  • A belső hálózat sebességének növelése meglévő eszközökön 2.
 • Hogyan tedd redundánssá a hálózatodat a meglévő eszközeiddel
  • Hogyan tedd redundánssá a hálózatodat a meglévő eszközeiddel 1.
  • Hogyan tedd redundánssá a hálózatodat a meglévő eszközeiddel 2.

Iratkozz be!

A belső hálózat sebességének és redundanciájának növelése

19.188 Ft
 • Életre szóló hozzáférés a képzéshez
 • Letölthető jegyzet és példa fájlok

Még nincsenek értékelések. Legyél te az első, aki ír egyet!