• Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

Talán ma már kevésbé szem előtt lévő technológia a VoIP, mint régen volt – ma már szervesen beépült a mindennapjainkba. Fel sem tűnik egy skype, facetime, viber, whatsapp hívás, természetes, hogy van ilyen.  Nem volt azonban ez mindig ilyen egyszerű. Alig pár éve a rendszergazdák vért izzadtak, ha egy VoIP rendszert kellett összerakni, pedig az Asterisk nyílt forrású telefonközpontja sok éve velünk van már.

Úgy gondoltam tartsunk egy VoIP alapozó képzést, sőt, mindjárt kettőt is.  Nagyon izgalmas téma ez, még akkor is, ha csak ismerkedünk a rendszerrel. Könnyű belefeledkezni a tesztelgetésbe, próbálkozásokba, amikor kiderül, milyen kevés munkával mennyi mindent lehet elérni igen hamar!

A két alkalmas VoIP alapozó oktatáson megismerkedsz egy két-telephelyes iroda laborjával, amelyen megtanulod az alapkoncepciókat, a praktikákat ahhoz, hogy be tudj vezetni egy saját telefonközpontot, illetve azon szolgáltatásokat. Legyen akár már létező üzleti követelmény, vagy csak kísérleti hobbiprojekt belső használatra, a nyers, frissen installált telefonközpont állapotából fogod megtanulni, hogyan érdemes felépíteni a voice rendszered. Kapsz számos ötletet, hogy mire lehet használni, útmutatót, konkrét programokat, AGI scripteket, amelyek megoldanak egyszerűbb feladatokat. Kedvcsináló mini projektek ezek, amelyek kivitelezése kinyitja a kaput számos más, komplexebb feladat megoldásához. Bevezet a telefonközpont programozásába, megmutatja, hogyan lehet illeszteni más rendszerekhez, illetve ötleteket ad ahhoz is, hogyan győzd meg a vezetést, hogy ruházzon be ebbe a technológiába.

Az első alkalom inkább az elmélettel, koncepciókkal, első lépésekkel foglalkozik, példákon és wiresharkos forgalomfigyelésen át mutatja meg, mit csinál a hálózat, hogyan történik a hang átvitele, milyen dolgokra kell figyelni. Ezeken túlmenően alapszinten bemutatja, hogyan érdemes call centert kialakítani, automata menüket konfigurálni, funkciókat rendelni hozzá, miközben a biztonságról sem felejtkezik el.

A két képzés után magabiztosan tudsz majd nekikezdeni a saját projektjeidnek, ha pedig már ismerkedtél a SIP alapjaival, van pár működő telefonod is, ötleteket kapsz a további bővítésre, integrációra, fejlesztésre.

Aki Asteriskes rendszert szeretne kiepiteni annak mindenkepp ajanlom!

A kepzes nagyon tetszett!, ami szerintem kimaradt az a kulso szolgaltatok (vezetekes, mobil) becsatlakoztatasa a rendszerbe, ezekrol nem volt pelda, Peldaul ha egy belso szam kifele akar telefonalni az hogyan es melyik vonalon tortenjen, vagy ha kintrol befele jon a hovas, melyik mellekre keruljon at, stb…

Amugy nagyon jo volt az eloadasmod, tisztan erthrto, latszik, hogy jol felkeszult az oktato!

Avatar for Laszlo Borsos
Laszlo Borsos
2021-10-09

VoIP alapjai – korlátlan

14.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Jegyzet

VoIP alapjai – letöltés

24.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Letölthető videó
  • Jegyzet

VoIP alapjai

14
tanuló
2
fejezet
4
tananyag
5,0
5,0 csillag az 5-ből (1 értékelés alapján)
Kósa Ádám Kósa Ádám
Tanmenetek: , ,