• Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

Hagyományos szervereket hosszú távra telepítünk. Azt szeretnénk, hogy megbízhatóan működjön. Az Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa szerver tökéletes alap ehhez. De csak akkor, ha már a telepítéskor odafigyelsz.

Az Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa szerver telepítése képzésen 26 éves Linux tapasztalattal rendelkező szakembertől tanulod meg a folyamat minden lépését.

A képzést akkor is érdemes elvégezned, ha az Ubuntu 20.04 telepítőjét tökéletesen ismered és azt gondolod abból többet nem lehet kihozni. Ebben ugyanis teljesen igazad van. Épp ezért nem is használjuk azt. A teljes telepítést parancssorból végezzük. Ennek két előnye van a számunkra: egyrészt szabadon azt csinálunk, amit jónak látunk, másrészt így sokkal gyorsabb, mint menükben navigálgatni.

A parancssoros telepítésben a nehézség az, hogy nem tudod mit kell csinálni. Ezen segít a képzés: lépésről-lépésre megismersz mindent, amit a telepítők a háttérben elévégeznek. Rájössz, hogy ez nem is akkora ördöngősség és mennyivel hatékonyabb így telepíteni. Ráadásul olyan technológiákat tudunk használni, amit a gyári telepítő nem tud, ellenben nagyban javítják a szervered megbízhatóságát és élettartamát.

A 100% gyakorlati képzésen elsajátítod az Ubuntu Linux profi telepítését. Az oktató képernyőjén követed az összes lépést és kiadott parancsot melyekhez részletes magyarázatot is kapsz. A képzésen azonnal használható, gyakorlati tudást szerzel, amit a következő szerver telepítésnél fel is tudsz használni.

jól összeszedett, ismétlésre kifejezetten hasznos

Ha az ember sok mindennel foglalkozik az informatikán belül, bizonyos – korábban alapvetőnek gondolt – ismeretek könnyen kiesnek a fejéből. Nekem az válik be, ha időről-időre visszanézek triviálisnak gondolt témaköröket – így frissítve emlékeimet – ráadásul újabb ismeretek (tapasztalatok) is bukkannak fel rendszeresen az Akadémia képzéseiben. Ajánlom, nekem hasznos.

Avatar for Hegedűs Dezső
Hegedűs Dezső
2022-06-16

Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa szerver telepítése – korlátlan

14.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Jegyzet

Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa szerver telepítése

44
tanuló
1
fejezet
2
tananyag
5,0
5,0 csillag az 5-ből (1 értékelés alapján)
Czakó Krisztián Czakó Krisztián
Tanmenetek: , ,