A kliens-szerver kommunikáció biztonságának alapját a mai szervereken az SSL illetve TLS rendszerek nyújtják (pl. HTTPS). De ez mit sem ér, ha nem érted a működését és nem tartasz be alapvető szabályokat.

Hogyan szolgálja a biztonságot az SSL illetve a TLS? Miért panaszkodnak a szoftverek a hibás tanúsítványra és miért veszélyes ezt figyelmen kívül hagyni? Mi az az X.509 és mi köze a tanúsítványokhoz? Miért vegyél hitelesítés szolgáltatótól ilyet, ha magadnak is meg tudod csinálni? Egyáltalán minek a hitelesítés szolgáltató?
Ezekre a kérdésekre megkapod a választ az oktatóvideóban.

Megtanulod a gyakorlatban kezelni a szervered tanúsítványait (létrehozás, hitelesítés). Megtanulsz saját magad által aláírt tanúsítványt készíteni (és azt, hogy ezt hogyan lehet biztonságosan használni). Megtanulsz saját tanúsítvány kiadót készíteni (céges hálózat összes szerverének/tanúsítványának menedzseléséhez) és nem utolsó sorban hivatalos hitelesítés szolgáltatón keresztül mindenki által elfogadott tanúsítványt igényelni (az ehhez szükséges technikai lépéseket).

A 100%-ban gyakorlati oktatóvideón az oktató megosztott képernyőjét látod, ahol lépésről lépésre megmutat mindent, amit el kell végezned. Mindezekhez részletes magyarázatot és a valós életből vett tapasztalatok alapján tippeket kapsz, hogy a buktatókat elkerülhesd. A letölthető oktatóvideóból bármikor frissítheted a tudásodat, míg a jegyzet kiváló segédlet számodra amikor a saját rendszeredet készíted.

Az extra csomag tartalmazza a szerkesztett videót (mely az oktató gépén kerül rögzítésre tökéletes hang- és képminőséggel), valamint a jegyzetet és a képzésen elkészített konfigurációs fájlok mentését.

Az elmúlt hónapban 52 tanuló iratkozott be
 Czakó Krisztián

Czakó Krisztián

0
Rated 0 out of 5
0 csillag az 5-ből (0 értékelés alapján)

Tracks:

  • Szerver tanúsítvány kezelés: SSL/TLS/X.509/CA
    • Szerver tanúsítvány kezelés: SSL/TLS/X.509/CA 1.
    • Szerver tanúsítvány kezelés: SSL/TLS/X.509/CA 2.

Iratkozz be!

Szerver tanúsítvány kezelés: SSL/TLS/X.509/CA – napijegy

1.990 Ft
1 nap hozzáférés

Szerver tanúsítvány kezelés: SSL/TLS/X.509/CA – korlátlan

9.990 Ft

Szerver tanúsítvány kezelés: SSL/TLS/X.509/CA – letöltés

14.990 Ft

Még nincsenek értékelések. Legyél te az első, aki ír egyet!