Gyakran előfordul, hogy a meglévő WiFi hatótávolsága nem elég jó. Ennek oka lehet árnyékolás vagy más zavar. Az eredménye pedig lassú, akadozó kapcsolat. Ha a kábelezés nem megoldható, a WiFi jelét kell valahogy "erősíteni".

A WiFi jel erősítésére az első logikus gondolat egy vagy több extender használata. Erre vannak kész eszközök, amit csak be kell kapcsolni, de te magad is készíthetsz WDS megoldást. Ezek látszólag megoldják a problémát, de van velük egy nem is apró probléma: minimum megfelezik a WiFi sávszélességét. Rosszabb esetben még lassabb lesz az egész.

A stabil és gyors WiFi megvalósítására ilyenkor MESH hálózatot érdemes építeni. Gyakorlatilag kiépítesz egy WiFi gerincet, ami teljesen más frekvencián működik és nem szolgál ki végpontot. Ez megvalósítható sok-sok egyedi eszközzel, vagy a MESH technológiával.

A sok egyedi eszközzel az lesz a gond, hogy nem tudják mikor merre lehet továbbítani a jelet. Persze rá lehet húzni valamilyen routing protokollt, de ezzel külön hálózatot építesz, külön címtartománnyal. A MESH ezzel szemben a WiFi szintén oldja meg az útválasztást: mindig a legjobb úton éri el a fizikai kapcsolattal rendelkező bázist és ilyen bázis lehet több is.

A képzésen a MikroTik Audience eszközt használjuk, mert az két 5 Ghz-es és egy 2,4 Ghz-es antennával rendelkezik. Ráadásul a MESH céljára szerelt rádió gigabites kommunikációt tud. Így lesz egy 5 Ghz-es, gigabites gerincünk és a végpontok felé tudunk 5 és 2,4 Ghz-en is sugározni. Működni fog a roaming, valamint az eszköz vezetékes bridge-ként is használható. A végeredmény egy gyors, megbízható WiFi hálózat vakfoltok nélkül.

A MikroTik Audience a legoptimálisabb megoldás a célra, de bármely más, legalább két rádióval szerelt MikroTik készülékkel meg tudsz hasonlót valósítani. A képzésen látottak nem Audience specifikusak, azt minden MikroTik WiFi eszközön tudod alkalmazni.

A 100% gyakorlati képzésen megtanulsz MikroTik MESH hálózatot létrehozni. Az oktató képernyőjén követed a lépéseket, amikhez részletes magyarázatot kapsz. A képzés végére megérted a MESH működését és fel tudod konfigurálni a saját MikroTik eszközeidet (nem csak az Audience-t), hogy azok stabil és gyors WiFi szolgáltatást nyújtsanak.

Iratkozz be!

Stabil és gyors WiFi mindenhol – MikroTik MESH – korlátlan

11.988 Ft

Stabil és gyors WiFi mindenhol – MikroTik MESH – letöltés

17.988 Ft

Stabil és gyors WiFi mindenhol – MikroTik MESH – bérlettel

INGYENES
1 hónap hozzáférés
BÉRLETTEL

Stabil wifi létezik? Nézd meg a képzést!

Rated 5 out of 5

Számomra ismeretlen területről szólt. Minden a helyén volt. Elmélet és gyakorlat is. Köszönöm!

Avatar for Vinnai Zoltán
Vinnai Zoltán
2021-11-11

Akár kezdő tudással is megérthető, jól összerakott tananagy.

Rated 5 out of 5

Tetszett az alapoktól szépen felépített folyamat a mesh rendszer kialakításáig.

Avatar for Csíkos Balázs
Csíkos Balázs
2021-11-11

nagyon érthető módon volt összeszedve az anyag, minimális alapismerettel is követhető

Rated 5 out of 5

Az egész nagyon tetszett, mert ennek segítségével olyan alternatív lehetőséghez jut bárki MESH hálózat kialakításához, ami pl. a Ubiquiti rendszerei esetén erősen pilótavizsgásak! Az eszközök ugyanannyiba kerülnek, de a beüzemelésük egyszerűsége így már erősen a MikroTik felé billen!

Várom nagyon, hogy a szeparált vendégháló beállításai is be legyenek majd mutatva, mert az most nem fért bele a tananyagba.

Ettől függetlenül kiváló képzés volt!

Avatar for Juhász Laci
Juhász Laci
2021-11-11

Hétköznapi problémát tárgyal és old meg.

Rated 5 out of 5

Logikus, követhető felépítés. Megfelelő az elmélet és a gyakorlat aránya. Nem vész el a fölösleges részletekben.

Avatar for Tamás Czegle
Tamás Czegle
2021-11-11

Gyors de átfogó alapfokú elmélet, egy egyszerűbb MESH kialakítás otthonra

Rated 4 out of 5

Tetszett az elméleti vonal, ami egyszerűen elmagyarázza az alapokat

Avatar for Tofan Krisztian
Tofan Krisztian
2021-11-11
4.8
Rated 4.8 out of 5
4.8 csillag az 5-ből (105 értékelés alapján)
60 új tanuló a hónapban

Oktató

 Czakó Krisztián

Czakó Krisztián

Tanmenetek:, ,