OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan
  • Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

Az irodai hálózat távoli elérése létfontosságú. Ott vannak a munkához elengedhetetlen szolgáltatások, amiket otthonról is el kell érni. De az elérhetőség csak az egyik kritérium. A biztonság a másik. És ez különösen fontos ha nem szeretnénk, hogy az adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek.

A képzésen egyszerű és gyorsan kivitelezhető, egyben biztonságos megoldást kapsz a távoli hozzáférés megvalósításához. Olyan megoldást, mely minden környezetben (Windows, OS X, Linux, Android, iOS, stb.) megbízhatóan működik. Mindezt ingyenes szoftverekkel.

Sok megoldás létezik a távoli hozzáféréshez. De ezek nem mindegyike jó választás. Van, ami egyszerű, olcsó, de a biztonsága mondjuk úgy, “nem tökéletes” (tipikus példa a SOHO routerek, melyeken sokszor elavult, lyukas szoftverek futnak). Van, ami biztonságos, de cseppet sem egyszerű, sokszor nem is olcsó. Vagy azok, melyek vagy működnek, vagy nem és nem egyszerű megtalálni a hiba okát. És van pár ígéretes megoldás (pl. WireGuard), mely még nincs azon a szinten, hogy végfelhasználó kezébe merjük adni.

És van az OpenVPN: egyszerűen és gyorsan tudsz vele VPN-t készíteni. Biztonságos (ha jól csinálod, használod a biztonságot javító opciókat). Minden platformon működik. Kiforrott, alaposan kipróbáld, ingyenes. Működik proxy-n keresztül és átjut a legtöbb tűzfalon is.

A képzésen megtanulsz biztonságos távoli hozzáférést készíteni az irodai hálózathoz az OpenVPN segítségével. A szerver (tűzfal) beállításától a kliens csatlakozásáig minden lépést látsz, mindenhez részletes magyarázatot kapsz. Az egyszerűség mellett a biztonságra is nagy hangsúlyt fektetünk.

A képzésen tanultak segítségével azonnal létre tudod hozni a saját, biztonságos OpenVPN szerveredet, melyen keresztül az arra jogosultak (és csak ők) a belső hálózat teljes jogú részeseivé válnak, hogy minden szolgáltatást ugyanúgy elérjenek, mintha bent lennének az irodában.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Kérdés
Inline Feedbacks
View all comments

OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan – korlátlan

14.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Jegyzet

OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan – letöltés

9.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Letölthető videó
  • Jegyzet

OpenVPN szerver egyszerűen és gyorsan

297
tanuló
1
fejezet
2
tananyag
Czakó Krisztián Czakó Krisztián
Tanmenetek: