A legtöbb alkalmazás így vagy úgy tárol adatokat. Ez általában valamilyen adatbázis szerveren történik, ami gyakran MySQL vagy MariaDB. Az adatbázis szerverek nem kifejezetten Kubernetesre vannak tervezve. Használatuk DevOps környezetben nagy körültekintést igényel ha nem akarunk nagy galibát okozni.

A Kubernetes egyik előnye, hogy skálázható módon ad magas rendelkezésre állást. Korábbi képzéseken bőven volt szó arról, hogy egy állapottartó (adatokat diszken tároló) alkalmazás milyen problémákat vet fel. A hagyományos adatbázis-szerver ennek minősített esete.

A képzésen a Kubernetes anyagokból már jól ismert technikákat ötvözzük, hogy könnyen és gyorsan indíthass jól működő adatbázis-szervert. Lépésről-lépésre látod, hogy mik a problémás részek és hogyan oldjuk azt meg szépen, cloud-native módon.

A Helm csomagkezelő segítségével egyszerű és gyors megoldást látsz MySQL és MariaDB szerverek önálló indítására. Alaposan mögé nézünk a folyamatoknak, hogy lásd mikor mi és miért történik. Mi vezet adatvesztéshez és mi a jó gyakorlat. Tesszük ezt azzal a nem titkolt céllal, hogy később erre építve a master-master replikációt is megvalósíthasd.

Iratkozz be!

MySQL és MariaDB Kubernetes clusterben – korlátlan

11.988 Ft

MySQL és MariaDB Kubernetes clusterben – letöltés

17.988 Ft

Érdemes, alapvetően sok infót ad a kezdéshez

Rated 5 out of 5

Egyértelmű és könnyen érthető

Avatar for Szántó Attila
Szántó Attila
2021-09-06

Az előadó megfelelő volt, mint eddig mindig.

Rated 2 out of 5

Sajnos az alapokkal nem vagyok tisztában, így a kezdetektől lemaradtam.

Avatar for Ikladi Endre
Ikladi Endre
2021-03-29

Remek képzés

Rated 5 out of 5

Sajnos nem tudtam az egész képzést megnézni, de amit láttam az hasznos volt számomra. Még csak ismerkedem a MySQL-el ezért voltak kevésbé érthető részek, de utána nézek.

Avatar for Auer Péter
Auer Péter
2021-03-22

Igazi dev-DB kubernetes használati kisokos

Rated 4 out of 5

Jól követhetô, gyakorlati és hasznos infókkal tele.

Avatar for T Ferenc
T Ferenc
2021-03-22

Segítséget, támpontokat ad egy esetleges migráláshoz

Rated 4 out of 5

Jelenleg ugyan még nem aktuális, de már lenne sejtésem hova nyúljak ha egy ilyen rendszert kapnék. Szerény személyemnek egyelőre kicsit magasnak tűnik, mint libának a teherautó. Valahogy még nem sikerült átlátnom az elvet. 🙂

Avatar for Dancs György
Dancs György
2021-03-21
4,4
Rated 4.4 out of 5
4.4 csillag az 5-ből (79 értékelés alapján)
21 új tanuló a hónapban

Oktató

 Morvai Zoltan

Morvai Zoltan