Czakó Krisztián

Czakó Krisztián

A kisvállalati és otthoni routerek piacán egyre népszerűbb a MikroTik. A TP-Link, Linksys és más hasonló eszközökkel szemben a megbízhatósága, biztonsága és a sokkal bővebb funkciói miatt szeretjük. A kezelése viszont sokkal több tanulást igényel. Ha az elsőre jövő "ezzel most mit kezdjek?" érzésen túlteszed magad és megtanulod a használatát, többet már nem akarsz más eszközt látni.

A MikroTik RouterOS alapjai képzésen ebben kapsz segítséget. Az első bekapcsolástól eljutsz a működő hálózatig, elvégzed a WiFi beállítását, létrehozol VPN-kiszolgálót (OpenVPN és IPSec alapokon is), valamint beállítod a sávszélesség-szabályozást (QoS), hogy senki se terhelje túl a netet.

Megtanulod, hogyan lépj be, hogyan kapcsolódj vele a szolgáltatóhoz (DHCP, PPPoE), hogyan állítsd be az alapvető biztonságot, hogyan konfiguráld be a WiFi-t, hogyan hozz létre egy alap tűzfalat és szolgáld ki a belső hálózatot (DHCP, DNS). Megismered a manuális- és automatikus mentés módját, valamint egy egyszerű idő-alapú net-elérés kontrollt. Mindezt a grafikus felületen és parancssorból is.

A 100% gyakorlati képzés végére megtanulsz egy egyszerű, biztonságos SOHO routert beállítani a MikroTik eszközeivel.

MikroTik RouterOS gyorstalpaló: az első bekapcsolástól a működő netig

MikroTik RouterOS használata: alapok

MikroTik RouterOS használata: vendég WiFi, VLAN, redundáns internet, tűzfal

MikroTik RouterOS használata: OpenVPN szerver készítés alapjai

MikroTik RouterOS használata: hálózatok biztonságos összekötése IPSec VPN- és kliensek kiszolgálása L2TP technikával

MikroTik RouterOS használata: sávszélesség szabályozás (QoS) alapjai

Iratkozz be!

Értékelések


Scroll to Top

Ne menj el üres kézzel!

Válassz egy ingyenes képzést!