Linux-on a rendszeres feladatok végrehajtásához mindenkinek a cron jut eszébe először. De itt koránt sem ér véget a lista, ráadásul bejön a képbe a systemd is, így érdemes tisztában lenni az összes lehetőséggel, hátha szükséged lesz rá.

Az időzített feladatok képzésen a Linux rendszereken jellemzően előforduló összes megközelítést megtanulod. Az eseti végrehajtástól (at) a klasszikus és aszinkron cron működésen át a modern Linux-okra jellemző systemd timer-ig. Így biztos lehetsz benne, hogy a neked megfelelő módot tudod választani és komplexebb végrehajtásokat is be tudsz programozni.

Lehet, hogy neked a cron elég, a többire nincs szükséged. Ez néhol talán igaz is lesz, de ha egy más által összerakott rendszerhez kell nyúlj és ő pont nem cron-al dolgozott, akkor megkönnyíti a munkádat, ha tudod hol keress és hogyan nyúlj hozzá.

A képzésen gyakorlati példákon keresztül ismered meg az at, a cron, az anacron és a systemd timer használatát. A képzés végére tudod mit hol keress és hogyan állíts be komplexebb feladatokat is.

Az elmúlt hónapban 3 tanuló iratkozott be
 Kiss Norbert

Kiss Norbert

0
Rated 0 out of 5
0 csillag az 5-ből (0 értékelés alapján)

Szint: Kezdő

Tracks: ,

Iratkozz be!

Linux alapjai: időzített feladatok – napijegy

2.388 Ft
1 nap hozzáférés

Linux alapjai: időzített feladatok – korlátlan

11.988 Ft

Linux alapjai: időzített feladatok – letöltés

17.988 Ft

Még nincsenek értékelések. Legyél te az első, aki ír egyet!