Linux rendszereken megszoktuk, hogy az alkalmazásokat csomagkezelővel (apt, yum, DNF, stb.) telepítjük. Ez egy nagyobb kontrollt biztosít, ha frissíteni- vagy eltávolítani szeretnénk a programot. Kubernetes alatt is szükséged van valami hasonlóra, ha nem kockás füzetben szeretnéd vezetni, hogy melyik cluster melyik névterében mi és milyen verzió fut, az hogyan van paraméterezve. Elsőre a YAML jónak tűnik, de hamar kiderül, hogy sokszor kell újra ugyanazt beleírni. Ez pedig egy általánosabb megoldásért kiált.

Ez a magasabb megoldás a Helm. A Helm a Kubernetes cluster de-facto csomagkezelője. Nem az egyetlen, de messze a legnépszerűbb, legjobban támogatott megoldás. Lehetővé teszi, hogy a Docker image mellé csomagold a YAML template-et, a leírást, hogy mit- és hogyan lehet paraméterezni. Vagyis a Helm segítségével komplett szolgáltatás deploymentjét tudod egyetlen parancs kiadásával és pár paraméter beállításával elvégezni.

A gyakorlati képzésen az oktató képernyőjén követed a lépéseket, melyekhez részletes magyarázatot kapsz, valamint a felmerült kérdésekre is válaszoltunk. A tanultak segítségével azonnal használatba tudod venni a kész Helm chartokat és el tudod készíteni a sajátodat is.

 Czakó Krisztián

Czakó Krisztián

4.6
Rated 4.6 out of 5
4.6 csillag az 5-ből (105 értékelés alapján)
 • Kubernetes csomagkezelés: Helm
  • Kubernetes csomagkezelés: Helm – 2.
  • Kubernetes csomagkezelés: Helm – 3.
  • Kubernetes csomagkezelés: Helm – 4.
  • Kubernetes csomagkezelés: Helm – 5.
  • Kubernetes csomagkezelés: Helm – 6.
 • Kubernetes csomagkezelés: Helm – Q&A
  • Kubernetes csomagkezelés: Helm – Q&A

Iratkozz be!

Kubernetes csomagkezelés: Helm – napijegy

2.388 Ft
1 day of access

Kubernetes csomagkezelés: Helm – korlátlan

11.988 Ft

Mert releváns tudást ad.

Rated 3 out of 5

A mostani képzést sajnos nem tudom végignézni. Ezért csak a három csillag. Így azt sem tudom megmondani, hogy mennyire volt jó. Az eleje alapján igen. Illetve én Kubernetes témában a gyengénél is harmatosabb vagyok, tehát nem én vagyok a célközönség. De mégis jelentkeztem, hogy témakörök alapfogalmait felszedhessem. Azaz alapok nélkül nem tudom megmondani, hogy ez képzést mennyire volt minőségi.

Homoródi Frigyes
2021-03-10

Átfogó, részletes képzés a Helm 3.0-ról bőséges elméleti és gyakorlati példával megtűzdelve.

Rated 5 out of 5

Negatívumot nem tudok mondani a mostani képzésekről. Jól van tagolva elméleti és gyakorlati részekkel is így nem lankad a figyelem a képzés végére sem. Az időtartammal is meg vagyok most már elégedve. Régebben kicsit hosszúak, fárasztók voltak a képzések.

Papee
2021-03-08

Hasznos lehet a képzés ha valaki ismeri a témát.

Rated 2 out of 5

Nem vagyok ismerős a témában, ezért nem tudnék releváns véleményt alkotni a képzés minőségével kapcsolatban.

Magyar Csaba
2021-03-06

Nagyon jól összefoglalja a legfontosabb infókat a témátban.

Rated 5 out of 5

Tetszik a képzések formátuma, jó ötlet, hogy van szünet. A Helm-ről konkrétan zéró dolgot tudtam a képzés előtt, így nekem minden minden információ új volt. Közérthetően és követhetően volt a téma tálalva.

Csaba
2021-03-06

Haladj a korral

Rated 4 out of 5

Csak kis reszet lattam a kepzesnek

Hegyi János
2021-03-05