Hogyan juss el a hagyományos szervertől a Kubernetes clusterig

DevOps, konténerizáció, mikroszervizek, Kubernetes, NGINX. Gyakran ismételt szavak, de a valós értelmük sokszor homályos. Főleg, amikor a főnök (ügyfél, pénzügy, stb.) kérdezi, hogy miért ezt az irányt kövessük, miért nem jó a megszokott.

Az ALEF (F5, NGINX), Datatronic és a DevOps Akadémia közös előadásában ezekre a kérdésekre kapsz választ.

A konténerizáció és az erre épülő cluster technológiák elsőre – ha hagyományos környezetekhez szoktál – feleslegesen komplikáltnak tűnnek. Valójában a bevezetésük és helyes alkalmazásuk gyorsan meghálálja magát. Olyan előnyöket kapsz azonnal, amit más környezetek nem nyújtanak.

Az előadásból megérted milyen előnyei vannak a konténerizációnak, miért érdemes elindulnod ezen az úton és hogyan segítik az életedet a modern eszközök. Konkrétan a Kubernetes és az NGINX. Az előbbi a konténer-cluster de-facto sztenderdje, míg az NGINX gyakorlatilag megkerülhetetlen ha webszervert készítesz. Akár reverse-proxyként, akár frontend szerverként használod.

Ma este három előadónk segít neked betekintést szerezni a konténerziáció miértjeibe, a Kubernetes infrastruktúra világába és az NGINX használatának előnyeibe.

Az előadás segítségével megérted miért terjed villámgyorsan ez a környezet és milyen szemléletváltást igényel, ha a saját rendszeredet modernizálni szeretnéd. A hallottak segítségével nem lesz többet gond válaszolni a főnök kérdésére, hogy miért érdemes a mikroszervizek, konténerizáció és a Kubernetes irányába fejlődni.

Hogyan juss el a hagyományos szervertől a Kubernetes clusterig

INGYENES

1 hónap hozzáférés

Hogyan juss el a hagyományos szervertől a Kubernetes clusterig

INGYENES

1 hónap hozzáférés

Nem sok információt tartalmazott

Rated 3 out of 5

Továbbra sem kaptam választ a “nem fordítom le ezt a kifejezést mert nem lehet”-ekre.

A felölelt téma 3-4 mondatban összefoglalható.

A hw szintű virtualizációt kár temetni a konténerizáció miatt, a két dolog köszönő viszonyba nincs egymással, a megoldásokat arra kell használni, amire való.

Avatar for Egresi Péter
Egresi Péter
2021-05-07

Itt oktatót jó fejek

Rated 5 out of 5

Mindig tanul valami újat az ember.

Avatar for Ludmányi Krisztián
Ludmányi Krisztián
2021-05-07

Egy szuper alapozó, gondolatébresztő training volt. Kezdatnek tökéletes.

Rated 5 out of 5

Az első etapról sajnos lemaradtam, a második előadó nekem kicsit marketinges volt, de ez nem baj, hisz amit azon felül átadott, azok nagyon hasznos gondolatok voltak, a marketing meg annyira nem volt túltolva és egy ingyenes képzésen eleve KELL, hogy legyen ilyen. Gulyás Krisztiánnal dolgoztam személyesen is, a Tőle megszokott laza, de nagyon szakmai gondolatok átjöttek, én szívesen hallgatnék Tőle akár F5-tel, akár egyéb témában is tartalmakat. Összességében szuper volt.

Avatar for Janovszki Barnabás
Janovszki Barnabás
2021-05-07

Magas szintű, érdekes, élvezetes

Rated 5 out of 5

Ahhoz képest, hogy egy bevezetés volt, abszolút lekötötte a figyelmet. Kevés marketing, éppen elég szakmai tartalom, hogy felkeltse az érdeklődést, de érezhető volt z előadók nagyon mély és magas szintű felkészültsége. Nekem nagyon bejött.

Avatar for Kupeczki Richard
Kupeczki Richard
2021-05-07

Rálátást ad a kubernetes-re.

Rated 3 out of 5

Számomra kicsit olyan termékbemutató jellege volt, kevesebb marketinget vártam volna, ezzel együtt jó összefoglalást adott erről a technológiáról.

Avatar for Gönczi Zoltán
Gönczi Zoltán
2021-05-07
Hogyan juss el a hagyományos szervertől a Kubernetes clusterig

3

tanuló,

4

fejezet,

4

tananyag

4,5
Rated 4.5 out of 5
4.5 csillag az 5-ből (108 értékelés alapján)
Czakó Krisztián Czakó Krisztián
Tanmenetek: ,