A saját Helm Chartot valahogy el is kell juttatni azokhoz, akik használni fogják. Persze be lehet tenni egy git repoba és onnan le tudják húzni, de ez nem az optimális megoldás. Sokkal jobb lenne egy kereshető repository, hasonlóan a konténer image tárolásához. Szerencsés esetben egy olyan, amihez van webes felület, hogy könnyen tudj keresni, meg tudd nézni mi mire jó, hogyan kell használni.

A chartok tárolására az egyik legjobb, saját környezetben telepíthető megoldás a ChartMuseum. A webes felületet pedig a Kubeapps biztosítja. A képzésen ezen két eszköz telepítését és használatát sajátítod el.

Lehet még nem tartasz ott, hogy saját Helm chartokat készíts vagy teljesen jók a céljaidra a publikus repok is. A webes felületet adó Kubeapps ebben az esetben is hasznos, mert nem csak keresni tud. Meg tudod vele csinálni a deploymentet is. Ez tanuláshoz, gyakorláshoz nagy segítség: a legtöbb publikusan elérhető Chart tartalmaz olyan infót, ami alapján megjelenik mi az, amit célszerű átírj a saját környezetedhez.

A 100% gyakorlati képzésen az oktató képernyőjén követed a ChartMuseum és a Kubeapps telepítését és használatát. Minden lépéshez részletes magyarázatot kapsz, hogy értsd is ami történik. A képzés elvégzését követően azonnal el tudod kezdeni használni mindkét alkalmazást.

Iratkozz be!

Helm: saját chart repository és webes felület – korlátlan

11.988 Ft

Helm: saját chart repository és webes felület – letöltés

17.988 Ft

Kubernetes tanuláshoz nagy segítség!

Rated 5 out of 5

Hát, nem vagyok egy nagy webeskezelős, de láttam benne érdekes dolgokat. Czakó Krisztiántól láthattunk már ilyesmit, aki több éve figyeli az tudja, hogy újdonságokkal találkozhat. Aki webes-mindenes és folyamatosan fejleszti önmagát az nem fogja megbánni a felvétel megvásárlását.

Avatar for Inlux Arnold
Inlux Arnold
2021-04-05

elmélyülhetsz a témában

Rated 4 out of 5

tartalmas, bár száraz

Avatar for Nagy Tibor
Nagy Tibor
2021-03-30

Krisztián szívvel lélekkel adja át azt a hatalmas tudást, amivel rendelkezik.

Rated 5 out of 5

Nagyon tetszik a képzés részletessége. Az oktatás komplexitása egyenlőre túlmutat rajtam, remélem idővel egyre többet megértek, és alkalmazni tudok majd belőle.

Avatar for Schwarcz Zoltán
Schwarcz Zoltán
2021-03-30

Kevés olyan új tudást kaptam ettől a képzéstől, ami produkciós környezetben használható.

Rated 2 out of 5

Jó, hogy megismertem ezeket a technológiákat, de nem látom gyakorlati hasznukat.

Avatar for Kutenics Gergely
Kutenics Gergely
2021-03-27

Hasznos, tömör előadás.

Rated 5 out of 5

Logikusan felépített és értelmezhető előadás.

Avatar for Bodnar Jozsef
Bodnar Jozsef
2021-03-26
4,5
Rated 4.5 out of 5
4.5 csillag az 5-ből (41 értékelés alapján)
13 új tanuló a hónapban

Oktató

 Czakó Krisztián

Czakó Krisztián