• Leírás
 • Tanmenet
 • Kérdések
 • Értékelések

Az IPv6 lassan mindenhova elér és a használata egyre kevésbé megkerülhető, egyre több oldal csak ezen érhető el. Az IPv4-el szemben nagy előnye, hogy bőven van benne cím mindennek. Hátránya, hogy majdnem teljesen újra kell tanulni amit az IP címzésről eddig tudtál.

Az IPv6 alapjai képzésen ehhez kapsz segítséget. Az IPv6 működésének elméleti alapjai mellett gyakorlati példák segítenek az elhangzottak megértésében. A képzés célja, hogy megértsd az IPv6 működését és el tudd kezdeni használni azt a saját hálózatodban.

Lehet, hogy a belső hálózatban még nem kell alkalmaznod és esetleg az internet-szolgáltatód sem kényszerít még rá, de nem érdemes megvárni az utolsó pillanatot, amikor kapkodni kell. Érdemes elkezdeni az IPv6 megismerését és használatát, hogy az átmenet kényelmes és jól menedzselhető legyen. A képzés ebben nagy segítség.

A képzésen megérted az IPv6 címkiosztás működését helyi hálózaton és az Interneten, megismerkedsz a kapcsolódó fogalmakkal, az IPv4-hez képesti különbségekkel, az IPv6 csomag felépítésével és az azon folyó kommunikáció jellegzetességeivel.

A képzés segítségével képbe kerülsz az IPv6 elméletével és gyakorlati használatával, hogy ne okozzon gondot, ha valahol találkozol vele vagy épp neked kell beállítani azt.

Course Information

Categories:

Képzés Instructor

Kiss Sándor Kiss Sándor Author

Hálózati alapismeretek: az IPv6 alapjai – korlátlan

9.990 Ft
 • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
 • Jegyzet

Hálózati alapismeretek: az IPv6 alapjai – letöltés

14.990 Ft
 • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
 • Letölthető videó
 • Jegyzet

Nagyon hasznosnak ítélem, bár még néhányszor át kell rágnom.

Rated 5,0 out of 5

Sok minden ismerős volt, azonban nem merném állítani, hogy most már perfekt vagyok IPv6-ból. Néhány ismétlésre még szükségem van. Valóban jó volna tovább is menni a témában, különösen a gyakorlati alkalmazásokban, tűzfal kezelésben. Köszönöm!

Avatar for Borsányi Rolland
Borsányi Rolland
2022-05-13

Azt gondolom, annak, aki hálózatokkal foglalkozik, egyre inkább elengedhetetlen, hogy megismerkedjen az IPv6 használatával.

Rated 5,0 out of 5

Úgy érzem, minden hasznos, és jól hasznosítható volt, ami elhangzott az előadáson. Jó volt, hogy ahol lehetett, párhuzamot vontunk az IPv4 és az IPv6 között, így könnyebb volt megérteni az IPv6 működését.

Avatar for Szaniszló István
Szaniszló István
2022-05-11

Tökéletesen megfelelő a képzés, hogy alapot adjon a további tanuláshoz. Naprakész elméleti anyag, ami nagy kincs!

Rated 5,0 out of 5

Tökéletesen felépített, egymásra épülő modulokból könnyen áttekinthető, igaz a téma mérete miatt nagyon tömör, folyamatosan jegyzetelni szükséges.

Mindenkinek ajánlott tananyag, még akkor is ha úgy érzi, hogy az ismeretei naprakészek, tekintve a gyakorlatban ez a szabvány még gyermekcipőben jár.

Avatar for Szondi Ákos
Szondi Ákos
2022-05-11

Áttekintést ad az IPv6 sajátosságairól, az IPv4-től különbözőségeiről.

Rated 5,0 out of 5

Önmagában ez a képzés még (nekem) nem volt elegendő az IPv6 magabiztos használatához, sőt, inkább óvatosságra késztet a route-olás, külső-belső hálózatok kezelésének eu IPv4-től való eltérései miatt. Az IPv6 tűzfalas védelmének alaposabb ismerete nélkül nekem kockázatosabbnak tűnik -> arról is hasznos lenne egy képzés.

Avatar for Kőmüves József
Kőmüves József
2022-05-11

Jó alapozó IPv6-hoz

Rated 5,0 out of 5

Jól összefoglalta az IPv6 alapjait. Viszont a vége felé a különböző prefixes példálózás, hogy a /80, meg /48 IPv6-al működik, IPv4-el meg nem, az nem igaz. Amíg mindkét cím a szűkebb prefixbe esik, addig ez mindkét IP verzióval működik.

Avatar for Kormos Gábor
Kormos Gábor
2022-05-10

Hálózati alapismeretek: az IPv6 alapjai – korlátlan

9.990 Ft

 • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
 • Jegyzet

Hálózati alapismeretek: az IPv6 alapjai – letöltés

14.990 Ft

 • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
 • Letölthető videó
 • Jegyzet

Hálózati alapismeretek: az IPv6 alapjai

67
tanuló
1
fejezet
9
tananyag
4,9
Rated 4,9 out of 5
4,9 csillag az 5-ből (16 értékelés alapján)
Kiss Sándor Kiss Sándor
Tanmenetek: ,