A DevOps szó mostanában a legtöbbet emlegetett buzzword az IT területen. A kérdés az, hogy mit is takar és az miért jó neked.

A DevOps egy régi probléma modern megközelítése. A fejlesztés és az üzemeltetés összehangolása, ennek a hagyományosan nehéz kapcsolatnak a ma ismert legjobb megoldása. Fő céljai az automatizálás és a skálázhatóság megteremtése. Az automatizálás magában foglalja azt is, hogy a fejlesztő gépén kipróbált, működő kódot emberi beavatkozás nélkül el lehet juttatni - a megfelelő tesztelést követeően - az éles környezetbe és ott pont ugyan úgy fog működni. Ehhez viszont az kell, hogy a fejlesztői környezet és az éles környezet hasonló elveket követve épüljön fel. Méghozzá úgy, hogy az egyaránt kényelmes legyen a fejlesztőnek és az üzemeltetőnek, ne sérüljenek egyik oldal elvei se. Ráadásul a környezet működőképes kell legyen egy desktopon és egy többezer gépes clusterben, az infrastruktúra átalakítása nélkül.

A DevOps alapjai képzésen azokat az eszközöket ismered meg, amikkel fejlesztőként és üzemelteőként is elkezdhetsz dolgozni. Biztosítják a DevOps fent megfogalmazott kényelmét, átjárhatóságát és automatizálhatóságát. Nem cél bemutatni az összes ilyen eszközt, sokkal inkább cél bemutatni egy vagy két lehetséges kombinációt, amikkel napjaink DevOps környezeteiben találkozhatsz.

Ha még szinte semmit sem tudsz a DevOpsról, esetleg azt gondolod arra neked nincs is szükséged ennek a képzésnek az elvégzése tökéletes választás: nem csak megismered a DevOps alapelveit, de gyakorlati példákon keresztül megérted azt is, miért és mire használjuk. A válaszok segítenek valós információk alapján a döntésben, hogy érdemes-e ebben az irányban fejlődnöd.

Ez a képzés neked szól, ha szeretnél belevágni az egyik legkeresettebb szakma elsajátításába. Egy olyan szakmáéba, ahol megfelelő induló tudással kezdőként is gyorsan jó álláshoz jutsz. Ha még semmit sem tudsz a DevOpsról, nem tudod hol és hogyan vágj bele, ezen a képzésen képbe kerülsz. Megismered azokat a szoftvereket és technológiákat, amikkel el tudsz indulni. A 100% gyakorlati képzésen a három legelterjedtebb operációs rendszeren (Linux, MacOS és Windows) ismered meg a szoftverek telepítését és alapszintű használatát.

Iratkozz be!

Tetszett!

Rated 5 out of 5

Átlátható, könnyen emészthető, jól felépített.

Avatar for Janos
Janos
2022-06-07

Még nem értem a végére

Rated 5 out of 5

Igyekszem letölteni, de nem sikerül.

Avatar for Bauer Ferenc
Bauer Ferenc
2022-02-24

Hasznos alapok, ajánlom

Rated 5 out of 5

Az alapok, amiket tudni kell.

Avatar for Maczák György
Maczák György
2021-12-21

Kezdőknek jól érthető

Rated 5 out of 5

Hasznos, az alapokat jól bemutatja.

Avatar for S. Gabor
S. Gabor
2021-12-12

Lényegretörő, hasznos

Rated 5 out of 5

Kezdőknek hasznos alapok!

Avatar for Almádi Peti
Almádi Peti
2021-05-18
5,0
Rated 5 out of 5
5 csillag az 5-ből (5 értékelés alapján)
99 új tanuló a hónapban

Oktató

 Czakó Krisztián

Czakó Krisztián

Tanmenetek: