CentOS / RHEL 8 automatizált telepítése

Egy szerver telepítése során elvégzett lépések 99%-ban azonosak. Ugyan azt csinálod újra és újra, minimális különbségekkel. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha csak a különbségeket kellene megcsinálni, a többi menne automatikusan? Sőt, a telepítő megcsinálna minden “szokásos” alapfeladatot is, amit a telepítés után szoktál.

A RedHat Enterprise Linux, és így a CentOS (valamint a Fedora és az Oracle Linux) is tudja mindezt gyárilag. Elkészíted a kickstart fájlt és a partícionálástól a RAID, valamint LVM beállításán át a felhasználók létrehozásáig, sudo jog megadásáig és a szükséges csomagok feltelepítéséig minden megy automatikusan.

A képzésen a CentOS 8-as verzióján (ami 100%-ban azonos a RHEL 8-al) ismered meg a kickstart fájl összeállítását és a szervered teljesen automatizált telepítését.

A képzés akkor is hasznos számodra, ha már rutinosan tudsz CentOS-t telepíteni. A tanultak segítségével pár perc munkával, könnyedén elvégzel akár komplex telepítéseket is.

A 100% gyakorlati képzés elvégzésével megtanulsz profi módon CetntOS / RHEL típusú rendszereket telepíteni minimális munkával. Minden lépést a megosztott képernyőn követsz és mindenhez részletes magyarázatot kapsz, hogy megértsd és a saját igényeidhez tudd alakítani annak bármely lépését.

Oktató

Kiss Norbert Kiss Norbert Oktató

What Others Have Said


Iratkozz be!

Tematika

Iratkozz be!

Bejelentkezés

Regisztráció

Please check the reCAPTCHA to verify you are not a robot.
Gratulálok! Sikeresen regisztráltál.
Sajnálom, de nem tudlak regisztrálni. Helyesek a megadott adatok?

Kapcsolódó letöltések

  • CentOS / RHEL 8 automatizált telepítése – letöltés

    Megveszem 9.990 Ft

    letölthető oktatóvideó és jegyzet

Scroll to Top