• Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

Az NMAP a hálózat- és szolgáltatás felderítés alapvető eszköze. Segítségével gyorsan jutunk információkhoz: megmondja milyen eszközök érhetők el a hálózatban és azokon milyen szolgáltatások vannak. Kiváló eszköz hibakereséshez és a penteszthez is.

Az NMAP használatának alapjai képzésen ennek a szuper eszköznek a használatát ismered meg a legegyszerűbbtől a legfontosabb felderítési technikák helyes alkalmazásáig.

Megismerkedsz az nmap működésének elvi alapjaival és a legfontosabb paraméterezésével. Gyakorlati példákon keresztül sajátítod el ezek használatát, valamint megérted mire és miért kell közben figyelj. A képzés során a timing templates, a hálózat- és szerver felderítési módszerek, a ping- és full sweep technikák, a port- és szolgáltatás felderítés, a TCP port scan módszerek és a reverse port scan használatát tanulod meg.

Az NMAP használata nem áll meg a “sudo nmap -v 192.168.1.0/24” parancsnál. A fent felsoroltak az abszolút minimum, amit illik róla ismerni. Lehet most épp nem látod mire jó, de amikor ott a valós probléma nagy segítség lesz az ismeretük.

A gyakorlati képzésen az oktató képernyőjén követed a lépéseket, melyekhez részletes magyarázatot kapsz. A képzésen tanultak segítségével könnyebben és gyorsabban fogsz tudni hibát keresni, hálózatot és szolgáltatásokat feltérképezni.

Aki etikus hackernek készül, vagy csak az nmap-et akarja megtanulni, annak kötelező. Az oktató is remek

Nem volt ami ne tetszett volna!

Avatar for László Vincze Ádám
László Vincze Ádám
2021-04-30

Az NMAP használatának alapjai – korlátlan

9.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Jegyzet

Az NMAP használatának alapjai

44
tanuló
1
fejezet
5
tananyag
5,0
5,0 csillag az 5-ből (1 értékelés alapján)
Kiss Sándor Kiss Sándor
Tanmenetek: , ,