Hálózatok üzemeltetése kapcsán visszatérő probléma az anomáliák és támadások kezelése.  Ellentétben egy szerverrel, ami naplózni tudja a legtöbb dolgot ami történik, a hálózatoknál gyakran nem ez az eset.

Belassult hálózat, folyamatban lévő támadások, kiskapuk kihasználása, információszivárgás, audit feladatok... ezen kihívásoknak a tradicionális hozzáállás (logok olvasása) zsákutca. Vagy egyáltalán nincsenek is logok, vagy ha vannak is, nem elég részletesek, illetve nehéz megtalálni a releváns részt. 

Hogyan tudnál például felelni egy auditornak, ha azt kérdezi: használ-e bárki titkosítatlan protokollt a hálózatodon? Hogyan tudnál tényeket bemutatni, amelyek igazolják, hogy a múlt héten délután kettőkor lassú volt-e a hálózat? Hogyan tudnád gyorsan megmondani, hogy abban a pillanatban mely IP címek a legnagyobb forgalmazók? Hogyan tudnád igazolni, hogy egy támadó a hálózaton milyen forgalmat bonyolított?

Olyan kérdések ezek, amelyeket nem tudsz logok alapján megválaszolni, viszont gyakran előfordulnak. A képzésben a forgalomanalízis alapjait ismered meg mind elméleti, mind pedig gyakorlati oldalról. A forgalomanalízis pontosan a fenti kérdésekre tud gyors és pontos választ adni, ám alkalmazása nem feltétlenül magától értetődő. A két részes képzés első tananyagából megérted az alapokat, valamint bekonfigurálunk egy routert, hogy ezeket az információkat megismerhessük.

Természetesen nem maradhat el a hibakeresés sem, amikor a forgalomanalízis által szolgáltatott adatokat használjuk fel hibás konfiguráció felderítésére.

A képzésen az oktató képernyőjét követve, a kiadott parancsokat a konzolon megfigyelve érthető és világos magyarázattal azonnal használható, gyakorlati tudást kapsz, mely segít mindezt a saját hálózatodban megvalósítani.

Az elmúlt hónapban 22 tanuló iratkozott be
Kósa Ádám

Kósa Ádám

0
Rated 0 out of 5
0 csillag az 5-ből (0 értékelés alapján)
  • A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével
    • A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével – 1. elméleti alapok
    • A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével – 1. elméleti alapok – Q&A
    • A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével – 2. gyakorlat
    • A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével – 2. gyakorlat – Q&A

Iratkozz be!

A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével – napijegy

2.388 Ft
1 nap hozzáférés

A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével – hetijegy

5.988 Ft
1 week hozzáférés

A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével – korlátlan

11.988 Ft

Még nincsenek értékelések. Legyél te az első, aki ír egyet!