A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével
  • Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

Hálózatok üzemeltetése kapcsán visszatérő probléma az anomáliák és támadások kezelése.  Ellentétben egy szerverrel, ami naplózni tudja a legtöbb dolgot ami történik, a hálózatoknál gyakran nem ez az eset.

Belassult hálózat, folyamatban lévő támadások, kiskapuk kihasználása, információszivárgás, audit feladatok… ezen kihívásoknak a tradicionális hozzáállás (logok olvasása) zsákutca. Vagy egyáltalán nincsenek is logok, vagy ha vannak is, nem elég részletesek, illetve nehéz megtalálni a releváns részt. 

Hogyan tudnál például felelni egy auditornak, ha azt kérdezi: használ-e bárki titkosítatlan protokollt a hálózatodon? Hogyan tudnál tényeket bemutatni, amelyek igazolják, hogy a múlt héten délután kettőkor lassú volt-e a hálózat? Hogyan tudnád gyorsan megmondani, hogy abban a pillanatban mely IP címek a legnagyobb forgalmazók? Hogyan tudnád igazolni, hogy egy támadó a hálózaton milyen forgalmat bonyolított?

Olyan kérdések ezek, amelyeket nem tudsz logok alapján megválaszolni, viszont gyakran előfordulnak. A képzésben a forgalomanalízis alapjait ismered meg mind elméleti, mind pedig gyakorlati oldalról. A forgalomanalízis pontosan a fenti kérdésekre tud gyors és pontos választ adni, ám alkalmazása nem feltétlenül magától értetődő. A két részes képzés első tananyagából megérted az alapokat, valamint bekonfigurálunk egy routert, hogy ezeket az információkat megismerhessük.

Természetesen nem maradhat el a hibakeresés sem, amikor a forgalomanalízis által szolgáltatott adatokat használjuk fel hibás konfiguráció felderítésére.

A képzésen az oktató képernyőjét követve, a kiadott parancsokat a konzolon megfigyelve érthető és világos magyarázattal azonnal használható, gyakorlati tudást kapsz, mely segít mindezt a saját hálózatodban megvalósítani.

Felkészült oktató, hatékony lényegretörő anyag

Rated 5,0 out of 5

Hasznos volt hogy megtudhattuk hogyan tudunk forgalmat megfigyelni collector nélkül.

Érdekelne a collector használata, esetleg flowmon-ról készült képzés is.

Avatar for Nyúl Tamás
Nyúl Tamás
2022-03-16

A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével – hetijegy

4.990 Ft

1 week hozzáférés

A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével – korlátlan

9.990 Ft

A hálózat védelmének alapjai forgalomanalízis segítségével

36
tanuló
1
fejezet
4
tananyag
5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 csillag az 5-ből (1 értékelés alapján)