• Leírás
 • Tanmenet
 • Kérdések
 • Értékelések

Üdvözöljük azokat, akik arról álmodoznak, hogy saját 3D játékot fejlesszenek! Az Unreal Engine 5 az a varázs, ami valóra válthatja ezeket az álmokat. Ez a magasszintű játékfejlesztés technológiája, amely elképesztően részletgazdag és lenyűgöző látványvilágot kínál. Az Unreal Engine 5 egy igazi sztár a játékfejlesztők körében, hiszen rendkívül sokoldalú és lehetőségek széles tárházával rendelkezik.

Realizáld álmaid játékait az Unreal Engine 5 segítségével! Kezdd el játékfejlesztői karriered ezzel az Unreal Engine 5 alapokat bemutató bevezető tanfolyammal. 

Az Unreal Engine 5 bevezető tanfolyamon elsajátítod ennek a kivételes játékfejlesztő platformnak a használatát. A tanfolyam kiváló lehetőséget kínál arra, hogy megismerkedj a 3D játékfejlesztés világával és belevágj az első saját játékod fejlesztésébe.

 Tudtad, hogy a játékfejlesztők igencsak jól keresnek?

Egy európai játékfejlesztő jellemzően 47.000 – 72.000 Euró között keres évente. Ráadásul a munkád során egy olyan projekten dolgozol, ahol a szórakozás és az innováció a kulcs, a munkád pedig az igazi hobbid lehet.

Mi is az Unreal Engine?

Az Unreal Engine az Epic Games grafikus játékmotorja. Az a megoldás, amit számos AAA-szintű játékfejlesztő használ világszinten ismert és sikeres projektjeihez, mivel az engine segítségével elképesztően valósághű grafikai megvalósítást és lenyűgöző effekteket kelthetsz életre. Mindezt egy könnyen tanulható editor felületen keresztül.

Az Unreal Engine 5 újdonságai

Az Unreal Engine egy új korszak hajnalát jelentette már a 4-es verzió megjelenésekor is, azonban az UE5 a magasban ragyogó napot hozta el a játékfejlesztésbe a legfejlettebb technológiák révén. A motor megjelenése óta az Unreal Engine 5 az első, ami elérhetővé teszi a valós idejű ray tracinget mindenki számára. Sok más mellett említhetjük a Nanite struktúrák és a World Partition megjelenését is amelyek lehetővé teszik, hogy hatalmas, nyílt világokat hozz létre a hétköznapokban is értelmezhető erőforrások felhasználásával, de legalább ennyire fontos az új Lumen globális bevilágítási rendszer is, amellyel igazán életre tudod azt kelteni.

Már ebbe a bevezető tanfolyamba is bevontuk az Unreal Engine 5 néhány új feature-jének alapvetéseit, hogy elkezdhess a legújabb technológiákkal dolgozni.

Mit tanulsz meg a 3D játékfejlesztés Unreal Engine 5 környezetben képzésen?

A tanfolyam során végigvesszük a korszerű Unreal Engine 5 rendszer alapelemeit, melyeket játékkészítés során szükséges lehet alkalmaznod. Megtanulhatsz játékprojekteket létrehozni, szerkeszteni és managelni. Megismerkedsz a 3D modellek és a textúrák világával, beleértve a létrehozásuk, tervezésük és az anyagok használatának alapjait. Emellett alapvető kifejezéseket és fogalmakat is elsajátíthatsz az Unreal Engine kontextusában.

Az Unreal Engine editor használatát is nagy hangsúlyt fektetünk, beleértve a navigációt, kamera és perspektív nézetek alkalmazását, valamint tippeket adunk, hogy hogyan optimalizáld az editor és a motor erőforrásigényét a saját számítógépeden. 

A tanfolyam másik fontos eleme, hogy elmélyítsd tudásod az engine fizikájával kapcsolatban, anyagokat és modelleket hozz létre Blueprint segítségével, és megértsd, hogyan lehet importálni, exportálni és migrálni az asseteket.

Ismereteket szerzel a világ tervezés terén, a domborzatok és a Landscape eszközök alkalmazásától egészen a tengeri és óceáni vizuális effektek megjelenítéséig. 

Személyre szabott karakterek létrehozásának módszereit is megtanulhatod, beleértve a skinelés technikáit, a karakterek alapvető tulajdonságainak beállítását és a mannequin struktúrák ismeretét.

 • Megismerkedsz az Unreal Engine 5 használatával
 • Létre tudsz hozni projekteket, és képes leszel azok kezelésére, menedzselésére, importálására, exportálására
 • Megtanulod használni az UE editort, a navigálást, a kamera és a perspekítvikus nézetek használatát
 • Tippeket kapsz, hogyan tudod az engine és az editor erőforrásigényét optimalizálni a saját gépedhez
 • Megismerkedsz a gizmo-val, elsajátítod a használatát és a rajta keresztül elvégezhető műveleteket
 • Megtanulod beállítani és használni az editor legfontosabb felületeit és ablakait
 • Megismerkedsz az UE plugin-ek, a Marketplace, és a Quixel Bridge működésével
 • Megtanulod az UE használatához köthető alapfogalmakat és kifejezéseket
 • Blueprint segítségével létrehozod első saját materialodat
 • Elkészíted első saját, egyszerű, majd összetett modelledet, miközben elsajátítod a modellezés alapjait
 • Megismerkedsz az engine fizikájával, megtanulod annak beállítását saját modelljeidre
 • Látni fogod hogyan szerezhetsz be, importálhatsz, exportálhatsz és migrálhatsz asseteket
 • Megalkotod a saját világodat, annak domborzatát, megtanulod használni a Landscape eszközöket
 • Megtanulod hogyan adhatsz hozzá tengereket és óceánokat, és hogy hogyan alakíthatod ki a tengerfenék domborzatát
 • Látni fogod hogyan tudsz egyszerűen, változatos növény vagy domborzati takarót létrehozni a Foliage használatával
 • Ingyenesen be tudod szerezni és el tudod kezdeni használni a moduláris épületeket és egyéb asseteket
 • Megismerkedsz a nanite struktúrákkal, a technológia előnyeivel és erőforrásigényeivel
 • Megtanulod a fények elhelyezésének alapjait, a napszakok váltásának megvalósítását
 • Elkezded használni az alapvető részecske effekteket – képes leszel fény, füst, tűz (stb.) effektek hozzáadására
 • Megismerkedsz Manny-vel és Quinn-el, valamint a karakterek alapját adó mannequin felépítésével
 • Létrehozod saját karakteredet, megtanulod annak “skinelését” és, hogy ezt miért nem így nevezzük UE alatt
 • Megismerkedsz a karakterek legfontosabb tulajdonságaival és megtanulod beállítani azokat
 • Képes leszel részletes és látványos világok megalkotására, benne a karaktereddel
 • A tanfolyam végére, a látottak gyakorlásával otthonosan fogsz mozogni az UE világában.

Kiknek ajánljuk ezt a tanfolyamot, mire számíthatnak a beiratkozók?

Ezt a tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik szeretnének betekintést nyerni a 3D játékfejlesztés világába. Nem számít, hogy tapasztalt programozó vagy, aki szeretné bővíteni a tudását, vagy teljesen új vagy a témában. Garantáljuk, hogy mindent elmagyarázunk a legelejétől. Az online formátumnak köszönhetően rugalmasan tekintheted át és gyakorolhatod a tanfolyam anyagát.

Iratkozz be a tanfolyamra!

Akár profi játékfejlesztővé szeretnél válni, vagy csak szeretnél saját játékot létrehozni, ez a tanfolyam kiváló, hogy elindulj a 3D játékfejlesztésben az Unreal Engine 5 használatával. A tanfolyam befejezése után képes leszel részletes és látványos világokat létrehozni és saját karaktereddel felfedezni azokat. Ne várj tovább, kezdd el most!

Üdvözöllek az Unreal Engine világában!

Az UE projektek menedzselésének és az editor használatának alapjai

Modellezés, material-ok, asset-ek létrehozása, egyesítése, és az UE5 alapvető fizikája

Asset-ek jellemzői, értékei, migrálás, exportálás és importálás

Világ létrehozása

Karakterek felépítése és beállítása

Zárszó helyett

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 Kérdés
Inline Feedbacks
View all comments

Ad egy felületes betekintést az UE5 által kínált lehetőségekre vonatkozóan

Rated 4,0 out of 5

Tartalmaz használható információt, leginkább a landscaping-et és a level assetek beszerzését illetően. De végig nagyon körülményes a megfogalmazás, akadémikus stílust erőltet, ami csak felesleges körmondatokat generál és nehezíti a tananyag követését. Kevesebb töltelékszóval és a szavake végére odabiggyesztette “e” betűk nélkül emészthetőbb lenne. Lehetne a témákat illetően koherensebb is, továbbá kerülhetne több hangsúly az áttekintésre. Sokszor csak a videók közepén derül ki, hogy miért is kezdtünk el kattintgatni dolgokat. Az elkalandozásokat is lehetne limitálni, ha a material szerkesztést nem akarjuk tanítani, akkor felesleges fejtegetni az RGB adatokat. Ezzel együtt, kedvcsinálónak alkalmas a kurzus.

Avatar for chraiflame
chraiflame
2023-11-28

Kiváló ismetető, az UE5 pedig egy elég sokoldalú játék motor.

Rated 5,0 out of 5

Annak is hasznos végig néznie, aki nem feltétlen játékot akar készíteni, hanem csak valami látványtervet, vagy 3D környezetet akar létrehozni.

Avatar for Csóti Zoltan
Csóti Zoltan
2023-11-23

Egy olyan virtuális valóságba lehetett bepillantani, ahol (megfelelő tudás és gyakorlat birtokában) azt valósíthatunk meg, amit csak akarunk

Rated 5,0 out of 5

A bevezető kedvcsináló kimondottan tetszett. A következő videókban nagyon tetszett a fokozatosság: az alapoktól kezdve magabiztosan vezetett lépésről lépésre az előadó (akinek már több ingyenes képzésébe bekapcsolódtam, és az ottani színvonalat itt is örömmel találtam meg). A modellezés része emlékeztetett egy kicsit a Blenderre (mosolyogtam is egy kicsit, amikor az ottani manipulátor neve itt: gizmo). Épp annyi konkrétumot mutatott be, ami elég a kezdéshez, egyben inspirációt ad a folytatáshoz. Ami egy kicsit “negatívum” az, hogy az előadó egy kicsit monoton hangon beszél, kevésbé hangsúlyoz, ugyanakkor minden szava nagyon fontos, így folyamatosan kell figyelni, ami kicsit fárasztó. Ezért gyakran meg kell állni, vissza kell pörgetni a videót, hogy amit esetleg elmulaszottunk vagy nem eléggé figyelmesen hallgattuk.

Avatar for Salánki Ferenc
Salánki Ferenc
2023-11-04

Kiváló átfogó kép

Rated 5,0 out of 5

Nagyon jó áttekintést ad a legalapvetőbb funkciókról és beállításokról, a menükről és a paraméterezésről.

Avatar for veronika.gulyas.eu
veronika.gulyas.eu
2023-11-03

Nagyon király képzés!

Rated 5,0 out of 5

Nagyon király volt. Ez a képzés segít eldönteni ténylegesen, hogy szeretnék-e ezzel a témával foglalkozni. A képzés alapján kedvet is kaptam hozzá.

Avatar for davidcs
davidcs
2023-11-02

3D játékfejlesztés Unreal Engine 5 környezetben – bevezető tanfolyam

AKCIÓ

2.990 Ft

1 év hozzáférés
 • A tanfolyam elvégzésére egy éved van
 • A tanfolyam árát 100%-ban levásárolhatod a DevOpsAkademia.com oldalon található képzésekre, tanfolyamokra vagy éves előfizetésre.

3D játékfejlesztés Unreal Engine 5 környezetben – bevezető tanfolyam

4 óra 10 perc videó
349
tanuló
7
fejezet
34
tananyag
4,9
Rated 4,9 out of 5
4,9 csillag az 5-ből (25 értékelés alapján)
Kiss Sándor Kiss Sándor
Tanmenetek: ,