Modern naplózás: Magas rendelkezésre-állású Graylog cluster II.

A naplózás az első és legfontosabb forrás, amikor hibát keresel. A megbízható működése létkérdés. Ha több mint egy szerverért felelsz, nagyban megkönnyíti a munkádat ha azok naplózása központi helyen érhetőek el. Ennek megvalósítását a Graylog képzés korábbi alkalmain megtanultad. De mindannyian tudjuk, hogy egy szerver nem szerver. Bármikor leállhat és akkor nincs naplózás.

A folytatásban megismerkedsz a redundáns naplózással: a korábban létrehozott Graylog szervert átalakítjuk egy három-gépes, aktív-aktív cluster-ré, hogy bármely gép leállása esetén is folyamatos legyen a naplózás.

A második alkalommal megszünteted a régi, feleslegessé szervert, majd teszteled a cluster működését. Végül pár biztonságot növelő beállítással ismerkedsz meg, hogy ne csak megbízható, de biztonságos is legyen a naplózási rendszered.

A képzés nem csak akkor hasznos, ha összetett naplózó-rendszert készítesz. A bemutatott elvek és módszerek jól jönnek más környezetben is, ahol redundáns működés a cél.

A képzésen azonnal használható, gyakorlati tusást szerzel. Az oktató képernyőjén követed a lépéseket, melyhez részletes magyarázatot kapsz, hogy megértsd amit csinálsz és elkerüld a felesleges hibákat. A végére te magad is össze tudod állítani a saját környezetedhez illeszkedő Graylog cluster-t.

Leave a Comment

Szerző

Kiss Norbert

Élő képzés

Oszd meg!

Bejelentkezés

Iratkozz fel, hogy értesülj az újdonságokról!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top