DevOps Klub: Hogyan működhet együtt hatékonyan a fejlesztés, az üzemeltetés és a support?

A DevOps egyik célja, hogy segítse a fejlesztés és az üzemeltetés jó együttműködését. Ehhez sok automatizációt, konténereket és hasonló ügyes dolgokat hozott az életünkbe. Amit viszont nem ad önmagától az a folyamatok kialakítása és a hibajegyek kezelése.

A hibajegyek részben az ügyfelektől jönnek, ezt a support dolgozza fel. Részben belül keletkeznek a fejlesztés és üzemeltetés során. Első ránézésre mindenki a maga területéért felel, de másodikra hamar kideül, hogy közel sem. Hogy mi köze a supportnak a fejlesztéshez? Nem ritka, hogy a bejelentett hiba egészen a fejlesztésig eszkalálódik, majd visszakerül az üzemeltetéshez (pl. élesbe kell küldeni a javítást), végül újra a supporthoz, aki megválaszolja az ügyfélnek.

Ha ezek a folyamatok nincsenek rendben, akkor nem csak az ügyfél lesz elégedetlen, de a cégen belüli káosz nagyobb károkat fog okozni.

A mai ”villám” DevOps Klub adásban Gáspár Attilával beszélgetek a közelgő budapesti Atlassian Day apropóján a témáról és persze az élő műsorban te is felteheted a kérdéseidet.

Szerző

Czakó Krisztián

Linux és DevOps oktató, a DevOps Akadémia alapítója.

Oszd meg!

Bejelentkezés

Iratkozz fel, hogy értesülj az újdonságokról!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Nézd meg az ingyenes képzéseket!

Scroll to Top