CentOS / RHEL 8 automatizált telepítése

Egy szerver telepítése során elvégzett lépések 99%-ban azonosak. Ugyan azt csinálod újra és újra, minimális különbségekkel. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha csak a különbségeket kellene megcsinálni, a többi menne automatikusan? Sőt, a telepítő megcsinálna minden “szokásos” alapfeladatot is, amit a telepítés után szoktál.

A RedHat Enterprise Linux, és így a CentOS (valamint a Fedora és az Oracle Linux) is tudja mindezt gyárilag. Elkészíted a kickstart fájlt és a partícionálástól a RAID, valamint LVM beállításán át a felhasználók létrehozásáig, sudo jog megadásáig és a szükséges csomagok feltelepítéséig minden megy automatikusan.

A képzésen a CentOS 8-as verzióján (ami 100%-ban azonos a RHEL 8-al) ismered meg a kickstart fájl összeállítását és a szervered teljesen automatizált telepítését.

A képzés akkor is hasznos számodra, ha már rutinosan tudsz CentOS-t telepíteni. A tanultak segítségével pár perc munkával, könnyedén elvégzel akár komplex telepítéseket is.

A 100% gyakorlati képzés elvégzésével megtanulsz profi módon CetntOS / RHEL típusú rendszereket telepíteni minimális munkával. Minden lépést a megosztott képernyőn követsz és mindenhez részletes magyarázatot kapsz, hogy megértsd és a saját igényeidhez tudd alakítani annak bármely lépését.

Jelentkezz most!

A november 5. kedd, 19:00-kor kezdődő képzésen a részvétel ingyenes.

Leave a Comment

Szerző

Kiss Norbert

Oszd meg!

Bejelentkezés

Iratkozz fel, hogy értesülj az újdonságokról!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Nézd meg az

ingyenes képzéseket!

Scroll to Top