• Leírás
  • Tanmenet
  • Kérdések
  • Értékelések

Egy webes alkalmazás biztonsági vizsgálatához ismerned kell az ehhez szükséges eszközök mellett a HTTP működését és a tipikus sebezhetőségek anatómiáját.

A gyakorlati képzésen a forgalom vizsgálatán keresztül megérted hogyan kommunikálnak az alkalmazások HTTP-n keresztül (metódusok, státuszkódok, sütik, tömörítések), miként lehet ezeket manipulálni és hogyan használd a parancssori alkalmazásokat a célra.

Megismerkedsz olyan tipikus sérülékenységek és támadási formák alapjaival mint a crawler, spider, directory bruteforcing, code injection és cross site scripting. Megtanulod, hogyan tudsz weboldalakat lekérni parancssorból, manipulált kéréseket beküldeni a szervernek, fake HTTP kiszolgálót létrehozni. Elsajátítod a weblapok automatizált bejárásának technikáját, a code injection támadások kivitelezését és a weboldal defacement megvalósítását.

A képzésen az eszközök használatán és a protokollok működésén van a hangsúly, hogy azokat később – egy valódi vizsgálat során – rutinosan tudd használni.

A parancssori eszközök és a teszteléshez használt kommunikációs trükkök ismerete akkor is hasznos, ha GUI eszközöket használsz. Ha tudod mi történik a háttérben jobban tudod paraméterezni a vizsgálatot, jobban fogod érteni az eredményeket, meg tudsz valósítani egyedi trükköket, amit a GUI beépítve nem tud.

A gyakorlati képzés elvégzését követően ismerni fogod a szükséges elveket, a HTTP működésének legfontosabb alapjait és tudni fogod használni a vizsgálatokhoz szükséges eszközöket.

Nagyon szeretem, hogy minden kepzesetek a gyakorlatra fokuszal.

Rated 5,0 out of 5

Nagyon felkeszult eloado, aktualis tema.

Avatar for Szőcs Adrienn
Szőcs Adrienn
2021-10-07

Biztosan tanulsz valamit a képzésen!

Rated 5,0 out of 5

Nagyon felkészült, gyakorlatias oktatótól rengeteg hasznos tudást kapható. Kicsit gyors a tempó.

Avatar for Tibor Farkas
Tibor Farkas
2021-10-07

Webprogramozóknak, honlapfejlesztőknek alap tanfolyam

Rated 5,0 out of 5

Tökéletes előadásmód és jól felépített oktatás. Voltak benne részek, ahol elvesztettem a fonalat, de ez nem az előadó hibája, egyelőre én értek hozzá kevésbé 🙂

Avatar for Horváth Zoli
Horváth Zoli
2021-10-06

Szakemberként ma kikerülhetetlen a web mélyebb ismerete.

Rated 4,0 out of 5

Tök jó, hogy alapoz, bár haladhatnánk egy kicsit gyorsabban

Avatar for Réz István
Réz István
2021-10-06

Kezdőknek jól átgondolt és érdekes bevezető volt a http rossz oldalára

Rated 5,0 out of 5

Logikus, jól felépített előadás volt. Tényleg kezdőknek szólt, de sok olyat kiemelt, amit mindenki tud, csak már nem biztos, hogy eszébe jut.

Avatar for Nemes Terez
Nemes Terez
2021-10-06

Webalkalmazások biztonsági vizsgálatának alapjai: a protokollok működése és a parancssori alkalmazások használata – korlátlan

9.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Jegyzet

Webalkalmazások biztonsági vizsgálatának alapjai: a protokollok működése és a parancssori alkalmazások használata – letöltés

14.990 Ft

  • Korlátlan hozzáférés minden tananyaghoz
  • Letölthető videó
  • Jegyzet

Webalkalmazások biztonsági vizsgálatának alapjai: a protokollok működése és a parancssori alkalmazások használata – bérlettel

INGYENES

1 hónap hozzáférés
BÉRLETTEL

Webalkalmazások biztonsági vizsgálatának alapjai: a protokollok működése és a parancssori alkalmazások használata

62
tanuló
2
fejezet
8
tananyag
4,7
Rated 4,7 out of 5
4,7 csillag az 5-ből (98 értékelés alapján)