A webes rendszerek leggyakoribb támadási formája a Cross Site Scripting (XSS). Olyan támadás, amit közvetve a weboldal látogatóival szemben lehet végrehajtani a weboldal üzemeltetőjének tudta nélkül. Nem kell hozzá más, mint pár hiányosság a webalkalmazásban. Ha az nem kellően ellenőrzi a kapott adatokat, ajtót nyit a támadónak.

A képzésen a Cross Site Scripting (XSS) és a vele szoros összefüggésben lévő HTML injection sérülékenységek működését és felderítését tanulod meg. Megérted és a gyakorlatban látod hogyan lehet Javascript és HTML kódot juttatni a szerverre, melyek végrehajtásra kerülnek a gyanútlan látogatóknál. Elsajátítod az XSS sérülékenységek felderítésének és kihasználásának technikáit. PHP példákon keresztül megismerkedsz a védekezés és a védelem kijátszásának módszereivel.

A képzést az etikus hackerek mellett fejlesztőknek és üzemeltetőknek is ajánljuk, hogy képben legyél a rendszered lehetséges sérülékenységeivel, megtanuld annak ellenőrzését és tudjál védekezni a támadásokkal szemben.

A gyakorlati képzés segítségével fel tudod tárni a webalkalmazásod input-kezelésének hiányosságait és támadásokat tudsz indítani a valós sérülékenységek feltárására. Az így szerzett információk segítségével pedig be tudod foltozni ezeket a réseket.

Iratkozz be!

Webalkalmazás inputok sérülékenységei: Cross Site Scripting (XSS) és HTML-injection – korlátlan

11.988 Ft

Webalkalmazás inputok sérülékenységei: Cross Site Scripting (XSS) és HTML-injection – letöltés

17.988 Ft

Webalkalmazás inputok sérülékenységei: Cross Site Scripting (XSS) és HTML-injection – bérlettel

INGYENES
1 hónap hozzáférés
BÉRLETTEL

Azért érdemes, mert kiderül, milyen sebezhető lehet egy weboldal, ha nem elég körültekintően fejlesztik.

Rated 4 out of 5

Tetszett a sokféle trükk, amellyel egy weboldal hackelhető. A probléma az ilyen gyakorlati példákon keresztül érthető meg igazán. Lehetett volna kissé rendszerezettebb a felépítés.

Avatar for Sutóczki Miklós
Sutóczki Miklós
2021-12-01

Bárkinek aki olyan webfelületen működő alkalmazást készít ahol fontos a biztonság.

Rated 5 out of 5

Látványos, érhető, jól felépített előadás, a valóságohű tesztkörnyezetben. Az előadó profizmusa pedig szinte elképesztő.Nagyon tetszett. 🙂

Avatar for Bolla Borisz
Bolla Borisz
2021-12-01

Érdekes,hogy milyen "egyszerű" módon lehet "hack"-elni

Rated 5 out of 5

.

Avatar for Bíró Csaba
Bíró Csaba
2021-12-01

Csak nagyon kezdőknek.

Rated 1 out of 5

Nagyon alap képzés, a legtöbb technika elavult, kihasználása ma már nem is lehetséges. A komolyabbakat az alap CMS rendszerek is szűrik. Csak nagyon kezdők által készített weblapoknál lehet bármit elérni ezekkel a “támadásokkal”. A bankos példa weblap nevetséges volt, sokkal komolyabbak a weboldalaik.

Avatar for György Bobák
György Bobák
2021-12-01

Hasznos és érdekes

Rated 5 out of 5

Tetszett, jól felépített követhető tananyag

Avatar for Andor Miklós
Andor Miklós
2021-12-01
4,8
Rated 4.8 out of 5
4.8 csillag az 5-ből (60 értékelés alapján)
24 új tanuló a hónapban

Oktató

 Kiss Sándor

Kiss Sándor